torek, 9. januar 2007

In all the high places

Ravno računam, kolk hotelov sem videla v življenju. Če odštejem tistega, kjer smo imeli v osnovni šoli šolo v naravi, jih ostane mogoče ... hja ... očitno bom morala tole drugač zastavit ... ostanejo mogoče trije. Nekak nimam prav širokega znanja o tej tematiki, pojma nimam, kaj lahko od hotelov (razen postle) pričakujem in kaj me lahko tam doleti. In pol ne pričakujem ničesar in me vse preseneti.

Moj hotel ... dovoz ima po hribčku navzgor (zdajle, ko sem to napisala, mi je končno postalo jasno, zakaj se moram, če pridem z zadnje strani, najprej vozit po petih štengah navzgor, preden pridem do main lobby, ki je v pritličju) in ko taksist ustavi pred vrati, te poberejo iz avta skupaj s kufri in postavijo na tepih pred glavni vhod. Potem začneš napenjat mišice, da boš svoj kufer odrolal noter, pa te samo čudno gledajo in govorijo nononono. Kufer pridejo iskat z vozkom in ga odrolajo nekam noter, tebe pa pošljejo na čekin. Brez vozka. Je treba kar noge premikat. Na tem mestu te mal začne skrbet, da kufra ne boš nikol več videl (uboge moje gate čist same samcate v tuji deželi) in ravno, ko te začne grabit panika, ti prinesejo kartonček s številko, ki ga lahko zamenjaš nazaj za svoj kufer. Ok, gut, naj vam bo. Saj nisem resno mislila, da mi boste drpnili kufer. Saj sem se samo hecala.

Pred recepcijo nagaziš na hordo čehov/slovakov/kaj jaz vem kakšne evropske drhali, ki se mora ravno takrat spravit delat check out, ko bi ti rad prijazno izsilil check in štir ure preden lahko delaš check in. Mal te mine volja do življenja, počiš se v prvi zic in čakaš, da se gužva spuca. Potem se z nedolžnim izrazom na obrazu spraviš do pulta in razložiš, da bi ti sobo in da te tišči spat, ker ... in oni ja seveda, samo moment, da pogledamo, če je že kakšna frej. In zato sem pol ure prej matrala svoje možgane z izbiro izgovora, zakaj jaz nujno rabim sobo tolk prej? Kar mal opeharjeno sem se počutila. Sobo dobiš po hitrem postopku, tvoj kufer te samodejno najde nekje na poti do sobe (un striček je imel pomojem nalogo gledat, da se ne zvrnem v horizontalo, preden dosežem postlo, ker sta bla s kufrom ob meni še preden sem dobro stlačila pasoš nazaj v rukzak), oba skupaj dostavijo pred vrata, kjer dobiš hitre inštrukcije iz odklepanja vrat, prižiganja luči (vse na plastik fantastik), kuhanja čaja in uporabe telefona in pol si on your own.

A hočte videt mojo sobo? :)



This da bed. King sajz. Lahko se stegnem po dolgem al pa počez. Če se uležem počez in dam roke nad glavo, na eni strani glih komaj bingljam čez rob z nohtom na najdaljšem prstiču, na drugi strani mi pa podplatki še ne gledajo čez rob. Ok, je res, da nisem košarkaške velikosti. Ampak postla je vseen za dva in še za psa pa za mačka.



Delovna miza, TV, grelec za vodo in vsa oprema za delat čaj in kavo. Plus nekaj moje šare.



Od tegale se bo pa verjetno komu milo storilo. Pogled iz sobe v kopalnico. Temu se menda reče open concept bathroom. Takoj za premičnimi vrati je banja iz katere se da gledat TV. Zraven je umivalnik, naprej je tuš kabina in na koncu je skret. Če vas ne moti, da so čez cesto stolpnice, lahko iz banje gledate tudi ven, ker je cela zunanja sobna stena steklena.



Špegel z umivalnikom, tisto levo zgoraj je mali špegel, v katerem lahko opazuješ svoje mozolje v nadnaravni velikosti, v levem predalu je fen, levo na pultu papirnati robci, poleg tega je pa tolk brisač, da ne vem, kam bi z njimi. Od povsod bingljajo. Desno je vse, kar nezahteven uporabnik kopalnice rabi za osebno higieno. Dve zobni ščetki, krema za obraz, gel za kopanje, dve kapi za tuširat, palčke za ušesa, vrečke za vložke, komplet za britje, šampon in conditioner sta pa v tuš kabini. Zakva že sem te stvari s sabo vlačila? Ok, zobna ščetka je recimo opravičljiva, ampak jaz mam s sabo tud palčke za ušesa :)



Skret kot skret. Razen tistega mini tuška levo. Tole je moderno-tradicionalen azijski skret. Običajno imajo namreč čučavac s šlaufom, v kao bolj kultiviranih placih so pa prešaltali na školjko s šlaufom in skret papirjem. Let me just say - kombinacija je genialna. To bi moral pri nas tud imet. Tud splakovanje je posebno. V skretu je stalno voda, kot pri nas. Ko potegneš vodo, pa vsebino školjke najprej pozauga via nepovrat, potem pa skoz isto luknjo nazaj priteče prozorna voda (čista itak ni). Kadar je s kanalizacijo kakšen mini problem, al pa preveč ljudi naenkrat čepi na školjki, se lahk zgodi, da stvar samo na pol požre pošiljko, potem pa namesto vode nazaj privleče cel oplemeniten paket :) No pa ni panike. Najkasneje v tretjem poskusu al pa po mal pavze gre vse tja, kamor je namenjeno.



Tole so pa moje stvari. Do včeraj so stale na golem kamnu, ker ... majo da stojijo na golem kamnu, saj jih ne zebe v rit. Potem sem pa včeraj popoldan prišla z mojega biznis appointmenta nazaj v sobo in nisem mogla verjet, da sobarica ni postlala samo moje postle, ampak je postlala tudi mojemu kolodontu in deodorantu. Dva dni se že režim zarad tega. Zraven pa mene zebe v rit, ker mi vedno prižgejo klimo, ki jo jaz prizadevno ugašam.

Prvi dan so mi razložili, da so ustekleničena voda in čajčki in kava complimentary. Že tega sem bila zlo vesela, ker mi ni treba vsako jutro hodit ven na čaj, potem so mi pa isto popoldne privlekli še tole.



Vse complimentary (my favourite word!). Dve dodatni flaši vode, ena coca cola, ena coca cola light, ena perrier bottled water, eni piškoti iz hotelske štacunce, v škatlah je pa



in



Tole spodaj je tisto sadje, za katerega nisem vedela, kaj naj guglam. Potem sem guglala kar tropsko sadje in sem ga kmalu našla. Dragon fruit.



Najboljši iz hladilnika. Dva dni sem ga ujčkala v sobnem baru, ker mi ga je blo škoda prehitro pojest. Je bil le zadnji predstavnik complimentary sadja. No danes pa pridem zvečer nazaj v sobo in sem imela na tleh novo košaro z mašno in nov krožnik sadja. Prva stvar, ki sem jo naredila potem, ko sem se sezula in preoblekla - nož v roke in masaker nad dragon fruitom.



Men je tle ves futer po vrsti všeč. Me prav zanima, kolk časa bo to še z mašno in complimentary. Tiste stvari iz bara imajo namreč zraven cenik, tko da mi je jasno, da me bodo obrali ko cigani, če se tistega pritaknem. Ampak zakaj naj se tistega pritaknem, če mi pa vlačijo gor jabka, karambole in ostalo eksotiko? Pomojem bodo moral mal premislit svojo taktiko, drugač ne bodo na mini baru nikol nič zaslužil.

Aja. Za lepši dan dobim pa še tole



(čokoladica na povštru) in tole



Kul, tale Malezija.

PS - high speed internet my ass. Tričetrt ure že nalagam telih par ušivih slik :)

17 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Zlomka, jaz bi na službenih potovanjih tudi stanoval v takilih hotelih. Pri nas si moraš hotel poiskati in rezervirati sam, pa kregan si, če je predrag.

Lolita pravi ...

Deja vu. :D :D
A res vsi hoteli isto rihtajo kopalnice?!
Kot da bi gledala kopalnico v Domini (-savna, - jaccuzzi).
Tisto sadje izgleda über seksi!! A je užitno? :P

Anonimni pravi ...

uuuu, cokoladke! mmmm....

ka-ma pravi ...

Uuuuu, Dragon fruit! Obozujem ga! Predlagam, da ce imas priloznost poskusis se mangosteen, rambutan in sala! Ce si zelo pogumna pa se durian! Mljac, mljac!

Anonimni pravi ...

damn....čsit sem se začela slinit ob teh fotkah...jaz bi tut!!!

Black Betty pravi ...

Am, glista!

Najprej: Kje hudiča ti delaš, da se ti tkole fajn gode ?? ;)
Jaz bi se kar precej na takole razkošje navadla, tko da če me naslednjič vzameš s sabo, ti lahko tudi jaz postiljam posteljo, pa zobni ščetki in deodorantu tudi. ;)

Anonimni pravi ...

Važičkaaa! ;-)

A majo v teli tvoji službici kaj placa zame? Sicer nimam časa delat, ampak v kakšno Malezijo bi se pa res potrudila prit ;-)

adj. pravi ...

No, to je skoraj odtehta dejstvo, da si zdoma in med tujimi ljudmi :) čeprav je to razkošje neznosno brezosebno. Zato je my favourite: podpisana zobna krtačka.

ursa pravi ...

Zobna krtačka je podpisana, da mi je slučajno doma kdo ne posvoji. Imam namreč posebno potovalno izdajo (pač tako s podpisom :)), ki je vedno v pripravljenosti, če je treba kam izpuhtet. Če bi mi jo kdo drpnil, bi morala najprej naokrog iskat krtačko za s sabo in pol izpuhtevanje nekak izgubi svoj smisel.

Drugač me je pa danes prvič mal začelo šraufat. Tle se bašem s čokoladicami in kaj jaz vem s čim še čist sama ... nekak rajš bi se v množini.

Glede službe pa - bom vse kandidate kontaktirala, ko pridem nazaj. Najprej so namreč dvanajsturni delavniki. Šele pol tam nekje daleč v prihodnosti je Malezija :)

Anonimni pravi ...

Urša, vidim, da uživaš! :) Res lepo!

Samo enkrat v življenju sem spala v res nobl hotelu in kingsize bedu. Ampak v Hiltonih ti samo cajtnge porinejo pod vrati zjutraj, kakšno sadje in čokoladice neki, huh...

ambala pravi ...

V Hiltonu tud dobiš čokoladico na poušter. Odvisno kje si. V Hilton Caracas imas complimetary ščurke v sobi. Juhu!

Jaz ravno z Egipta, več na mojem blogu, pa sem kar jokal ko sem bral kaj si jedla. Never fly Egypt Air... Sej je pot sam 5 ur ampak vseen.

Uživej!

Anonimni pravi ...

Jooooojj. Jooooooj. Jooooj. Svrsavam. Noro. Idilicno. Sadje. Banja. Mir. Ahh. Ahh. Pa cokoladke. Joj, si ze predstavljam. Skopana bi se dve uri mazala z raznimi losioni. Najbrz sploh ne bi sla iz hotela. To bi preseglo vsa moja pricakovanja. Ahhh.. Ursa, ob priliki te bom prosila, da mi bos zaupala, koliko stane nocitev v tem hotelu. Saj ves, nekega dne porocim Bigwhale-a in ga zvlecem tole rajsko sobico. :) :)

Anonimni pravi ...

Aja, pa tole ti iz vsega srca privoscim, ceprav sem ti mickeno faus. :) :)

ursa pravi ...

Kolk stane soba? Pod sto ameriških čukov na noč. Pa to sploh ni najbolj navdušujoča stvar. Čak, da obesim gor slike tistega, kar lahko tu okol ješ in zraven napišem, kakšna je cena.

Včer sem bla v eni blazno priljubljeni restavraciji v centru KL in mi je šlo na smeh, ko sem dobila račun. Samo se iz previdnosti rajš nisem smejala, ker sem imela preveč nabasan želodec.

Anonimni pravi ...

A res?!?! UAU!! V mislih se ze kopam v oni bani pa z zobmi razkosavam tisti zmajev sadez. ;)

hobit pravi ...

Ne, ne, sploh ti nisem fouš. Kje pa. Jaz sploh ne bi hotla it, bi rajš kar na tleh spala in sadja se sploh ne bi prtaknila.... :-) :-) :-)
Vse pojej, vse popij, vse poglej, vsega se dotakn.... UŽIVAJ!

hobit pravi ...

Moja mož si je zdele ogledu tele pictures in bi tud sou:-)...