sobota, 17. junij 2006

Save our sanity

Potrošnik je kralj dvorni norec

Vsakih iks mesecev se mi začne dozdevat, da mi bo zdaj zdaj zmanjkalo druge najpomembnejše sestavine za tuširanje in se kakšen teden prizadevno zalagam s flašami, ki vsebujejo magične zvarke različnih stopenj smrdljivosti. Po enem tednu obvezno ugotovim, da situacija že na začetku ni bila kaj preveč kritična in da mi v kakšni omari sameva prejšnja zaloga, ampak ker je to edina taka moja kozmetična obsesija ... naj ji bo. Tokrat malo zamuja, kar pomeni, da sem prejšnji teden načela zadnjo flašo gela za tuširanje. Sem si za nazadnje šparala svoj najljubši vonj, še posebej mi je bilo pa všeč, da sem nabavila družinsko pakiranje, ker je blo pač cenejše od normalnega.

Od kdaj so flaše od gela za tuširanje delane proporcionalno? Mala flaška, mala luknja. Velika flaša, velika luknja. WTF? Saj nisem kit. In tako nič hudega sluteč kot polit cucek stojim pod tušem, obrnem na glavo pravkar odprto flašo gela za tuširanje in dobim na roko zelen blob, s katerim bi uspešno zdrajsala umazanijo s sebe, svojega psa, treh naključnih mimoidočih in verjetno bi kaj ostalo še za naslednje tuširanje. Hm. Začnem razmišljat, kaj zdaj. Ogromna flašina luknja nekak ni dovolj ogromna, da bi po isti poti večino bloba spravila nazaj. Urša je pa ne samo Gorenjc ampak tud Škot, zato bohnedaj, da bi šlo kaj direktno v odtok, brez da bi se vsaj od daleč povohalo z mojo kožo. Za kazen sem se splakovala sto let, ker ko sem odplaknila s sebe prve tri sloje, jih je še zmer ostalo najmanj pet in sem se penila kot steklo ščene.

Žalostno pri vsem tem je, da se mi je do danes to naredilo že drugič in jaz nimam tolk časa za stat pod tekočo vodo. Zato bom od zdaj naprej lepo kupovala normalne flaše z normalno luknjo in se bom XXL ponudbam na daleč izognila.


Prednosti domačega velodroma (na dveh kvadratnih metrih)

Vroče je. Mnogo je vroče. Danes mi na žalost ni ratalo dvignit sidra ob petih zjutraj in tako sem se v gatah spravila na podstrešje in začela nase vlačit kolesarske cunjice ob osmih zvečer. Pas od polarja, check. Kolesarke, check. Štumfi in superge, check. Majica, cheee ... po premisleku, ki je trajal približno štir sekunde, sem nujno kolesarsko opremo zreducirala na nujno kolesarsko opremo od včeraj minus en kos in odkolesarila današnjo etapo brez majice. Dokler me gledajo edino goli cegli, lahko Giro vozim tud samo v modrcu. Se pa sprašujem ... glede na to, da utegne bit kdaj sred poletja več kot trideset stopinj ... kolk časa bo trajalo, da bom uvedla na podstrehi FKK cono.

Btw ... moj najljubši del kateregakol solo športa? Ko se na koži začnejo delat kapljice in tko kot na oknu ob dežju poiščejo ena drugo in odcurijo u nepovrat. Če nimaš na sebi ničesar, kar bi brisalo švic s tebe, je občutek še tolk boljši. Danes mi je sred najhujšega klanca tresnila iz rok na tla moja flaša vode in do konca fizkulture se je v praznem nosilcu te flaše nabral bazenček. Tolk mi je od skalpa kapljalo :)


Metamorfoze

Newsflash. Sem odkrila par novih mišic. Ne, čist resno ... prej jih nisem imela :) Tale moj bicikel je magičen. Zdaj sanjam o upgrejdu pedal, tko da bi ble na eni strani spd. Zakaj? Kar tko ... podplatki me v navadnih supergah po pol ure začnejo bolet, pa če gonim klanec stoje, mi naprej zlezejo, pol moram pa vedno prestavljat parkeljce, kar je sred besnega obračanja pedalov mal problematično. V tistem fitnesu, kamor sem šla testirat spinner, preden sem ga nabavila, so me ekstra opozorili, da je treba spd pedale dokupit, a jaz budalo sem pozabilo. Zdaj, ko sem pogruntala, da mi je bicikliranje na podstrehi s slušalkami na ušesih jako všeč, se bom pa do konca opremila.

Aja ... še zastonj drobec modrosti. Via trial and error sem ugotovila, zakaj kolesarji pod kolesarkami ne nosijo gat :) Ko se drajsaš po zicu naprej in nazaj, se ti po pol ure spodnjice z drugače čisto nenapadalno elastiko tako zarežejo v dimlje, da moraš ustavit konje in naredit repozicijo. Gat in sebe :) Zdaj razmišljam o drugačnih spodnjih hlačah, ker na botomless pod kolesarkami še nisem pripravljena. Čeprav, če bo šlo poletje tako naprej, bom kmalu brez gat in tud brez kolesark.

Pol pa bog nam pomagaj :)

8 komentarjev:

jaka pravi ...

na teh spining peciklih so skor nujni spdji, ker drgac hitr zacnejo kaksni krci oz. bolecine v noge...

Anonimni pravi ...

ne verjamemo, da res topless kolesariš. a lahko prilimaš sliko v podkrepitev trditev in dokaz?

Nadezhda pravi ...

Večinoma je tako, da ko začneš nek nov šport, odkriješ, da imaš mišice tam, kjer prej NIKOLI, ampak res nikoli ne bi rekel, da jih imaš. :)

Jaz sem po 6 letih baleta mislila, da so moja meča biser natreniranosti. Ko sem začela teč, so mi zrasle, se okrepile še druge mišice. Dobesedno nova bula je na mečih od teka.

Raje ne pomislim, kaj bi bilo, če bi še tretji šport intenzivno uvedla. :)

Anonimni pravi ...

Zelo zanimive misice odkrijes tudi ko zacnes bordat. Sploh od zacetka, ko se board nosis v hrib, ker se ne znas na vlecnico. :)

Anonimni pravi ...

Mišice bolj težko komentiram, pri meni so skrite pod špehkom, imam pa podobne probleme s šamponi. Nazadnje sem si omislila enega, ki je hud koncentrat, baje da je dovolj, da ga daš na dolge lase samo za grahek. Ampak meni ne rata tistega grahka po vseh laseh razporedit in spenit, pa ga potem prehitro porabim, pa še pet ur spiram.

Fajn da imaš pecikel na podstrešju: poleg tega, da pošteno migaš, imaš zraven še zastonj ekološko (energy free) sauno.

Anonimni pravi ...

Čestitam za mišice! Naj še naprej tako pridno rastejo! :-)))

(Ne razumem pa, kako lahko vstaneš ob petih zjutraj, da potem goniš na podstrešju, ko je pa ja tak užitek it recimo laufat po tistem čudovitem jutranjem zraku, mmm... No, pa saj je užitek tudi v dežju ali pozimi pri -10. Priznam, sem odvisna :-))

Anonimni pravi ...

Hirkani, jaaaaa, poznam ta problem samponiranja. Prevec smo odvisni od tiste gomile pene in ce se zadeva ne peni, imamo obcutek, da si sploh ne umivamo las. Sem imela tudi sama isti problem. Pa se dolge lase imam. Nisem znala tega zrihtat..

Anonimni pravi ...

Heh, gate dol, SPD-je gor.
Just do it, you'll never look back - or I buy you 10 l of your favorite shampoo ;)