sobota, 10. junij 2006

Kako kupujemo s pametjo

Kakšni dve leti si že kupujem digitalca. Vsakič, ko sem tik pred tem, da ga kupim, si po hitrem postopku premislim, ker je vedno kakšen bicikel, za katerega menim, da ga rabim malo bolj. Doma sicer imamo enega, ki je čisto v redu, ampak ker bi jaz nekaj malega za v hlačni žep, domači pa ni točno te sorte, se mi ga ne ljubi vlačit s sabo in mi je potem vsakič sproti žal, da nimam česa ultra lahkega, ultra zložljivega, za petkrat prepognit in zataknit za uho. In potem periodično prehajam iz faze, ko imam cel trg digitalcev naštudiran v nulo, v fazo, ko mi ne bi moglo bit bolj vseeno.

Do danes zjutraj mi je bilo popolnoma vseeno. Prejšnji teden smo delali izmero parcele, kjer se je izkazalo, da je nekdo, ki naj ostane neimenovan, v našo škodo premikal mejnike. Merilec je postavil novo začasno oznako, ki jo je isti nekdo, ki naj ostane še vedno neimenovan, danes zjutraj brutalno napadel s krampom. Uboga oznakica ni preživela. Fotkič, ki je čisto fajn, ampak ni za v hlačni žep, je pripomogel k temu, da imamo oprijemljive dokaze o ... well ... temu se reče kaznivo dejanje. Danes popoldan sem imela prvi obhod štacun u potragi za svojim bodočim ultra lahkim, ultra svašta digitalcem. Čez en mesec, takoj po plačilu registracije in kaska, bo dotična naprava moja.

Če slučajno kdo kje na cesti nabaše v mojega modrega dirkača, najhitrejssso katcho na sssvetu, hočem bit do zob oborožena. Slikovni material rulz. Tako se kupuje s pametjo. Samo prebudit jo je treba ...

In other news ...

Danes v vrsti za blagajno. Mama s približno triletnim otrokom plačuje nabrano robo. Mulec ima najbrž slab dan, tečen je za tri in med bojnimi kriki leta okrog, kot odvezan teliček. Mama ga lovi, vmes tipka pin za kartico, mal je že živčna, pin je prvič zavrnjen, drugič zavrnjen, nakar privleče ven gotovino, mali se pa tačas odpravi nazaj med police. Medtem ko z rokico šari po zanimivih paketkih, je končno deset sekund mir. Pobere prvo dosegljivo stvar in jo odvleče pokazat mami.

Od vsega, kar bi lahko zagrabil, je našel ravno - kondome :)

1 komentar:

Mayhem pravi ...

Durex eno vrsto kondomov pakira v take oranžne škatlice na kateri je narisano še sadje. Vse skupaj deluje kot škatla bombonov :)