nedelja, 4. junij 2006

MS Word?

HATEHATEHATEHATE

Delam tko nič hudega sluteč za službo eno stvar, ki sem jo nameravala že včeraj skup spacat, pa mi ni zneslo, ker sem morala druge oslarije počet (ampak to je čist beside the point). Odprte imam od stranke sproducirane specifikacije, pofarbane kot indijanc v bojnih barvah, v miljon različnih fontih in dveh miljonih različnih stilih (to je tko, če daš navdušencem Word v roke), od koder moram v določenem formatu zložit pol besedila v Excel. Ok, whatever. Copy/paste je sicer jako dolgočasna stvar, ampak če imam zarad tega vsak mesec plačo na računu, so be it. In delam in delam in nič se ne jezim in delam in kopiram in wtf je ura že enajst in se mi mal začne mudit ker jaz moram tud še spat in ...

crk.

Ni Worda weč na šajbi. Vejporajzd. Uzela ga magla. Zginu dokončno.

Ok, nej ima svoje veselje. Ga spet poklikam, da se nazaj odpre, grem v recently opened documents (ti ušivc, dej mi moje specifikacije nazaj!), klofnem pravi fajl ... in Word ... NA-AH ... nočm. In mi uslužno izobesi error mesidž, ki ga nisem še nikol videla:

The document 'predlog_specifikacije.doc' caused a serious error the last time it was opened. Would you like to continue opening it?

Me je imel, da bi mu rekla ne in naj se kar on meni z mojo službo, zakaj stvar ni narejena, ampak sem bla preveč v šoku. Od kdaj se dajejo kao pokvarjeni dokumenti v karanteno in jih nočemo več odpirat, če smo jih enkrat za nalašč osul (kolega Word, I am looking at you)? Pač pocahnal si je moj dokument kot neužiten in ne boste vi men tega v goltanec stlačil, pa četud moram zadrževat dih, dokler ne bom plav v ksiht.

Včasih me ima, da bi jaz mašini pokazala blu skrin of deth pa naj se ona sekira, ker jaz nočem sodelovat.

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

OpenOffice downloadaj. :) Pa se zastonj je.

Anonimni pravi ...

Aaaa, poznam tole... Najprej popolna nejevernost: "A se to sploh lahko zgodi meni?" Nato jeza in bes: malo nase, malo na kup vezja in plastike. Nato sledi faza smiljenja sama sebi...

Nazadnje se mi je to zgodilo dva dni pred pomembnim dveurnim predavanjem. Ko sem imela že skoraj dokončano prezentacijo v PowerPointu: vse slikce lepo urejene, vsi tekstki pošlihtani, vsega skupaj 55 strani in 10MB. In nenadoma njente, nič, ništa - okvarjena datoteka. Hudo! Mene je delno rešilo to, da sem en dan prej osnutek predavanja oz. polovico narejene prezentacije poslala prijateljici, da malo pogleda in pokritizira in je bila datoteka k sreči še v odposlani pošti. Ahhhhhhhhh, še danes sem jezna, ko na to pomislim... In zadnje čase ugotavljam, da nekam paranoično in pogosto sejvam vse živo, imam podvojene in potrojene datoteke, itd...

Anonimni pravi ...

OpenOffice se pa nikol ne sesuje :roll_eyes:
Pa FireFox iberales :)

Jst pa prav z obcudovanjem gledam, kolk casa Word dejansko dela - ob vsej navlaki funkcij itd. se sploh ne cudim, da kdaj tud crkne :)

ursa pravi ...

:) tole me je pa prav nasmejal. Boooogi Word :)

Samo imaš prav. Mu je treba že v dobro štet, da se sploh pobere od vsega balasta, ki so mu ga na vrat obesil ... kot kakšen žongler stoječ na eni hodulji, ki jo drži slonji rilec, katerega lastnik balansira na majceni žogi.

It's all a circus :)

Anonimni pravi ...

Noben ni rekel da se OO nikol ne vsuje. Samo ce se vsuje ves da ga nisi mastno placal in mu to lazje odpustis. Za piratstvo pa jaz nisem prevec, ceprav vcasih ne gre drugace.

ana. pravi ...

ja, ja. copy of copy of copy of copy of quase original file.. tko nekok tud pri meni izgleda situacija. se posebej ce imam opravka z microsoftovimi stvarmi..