nedelja, 21. maj 2006

Heee ...

Pred nekaj leti sem pobrala svoje škripajoče kosti in jih odšlepala v fitnes. Kaj prida škodilo mi ni (sem že od prej taka, častna pionirska), dokler me ni začel basat cajt mi je celo koristilo. Potem sem seveda nehala hodit v fitnes, ampak to ni poanta tega zapisa. Od vseh železnih stvari, s katerimi so me tam matrali, mi je najbolj ostala v spominu edina, ki ni bila železna. Moja plastična prijateljica - Zofka the klopca. Še iz zlatih Elanovih časov je bila, ravno tam do kolen mi je segla in stoično je prenašala moje hopsanje po sebi. Ok, torej klopca. Ampak tud to ni poanta. Poanta je, da je bila to edina stvar, ki je imela ime ... ker sem jo resnično iz srca in vroče sovražila, zaničevala in kar je še takih lepih stvari.

Zofka je že par let zgodovina, njene dvojčice mi ni ratalo najt nikjer in tako sem se spravila kupovat nekaj drugega, kar bo ob petih zjutraj hvaležno prenašalo moje švicanje. Žalostno dejstvo je, da pred šesto zjutraj rabim prijaznega avtopilota, ob katerem lahko še kakšno uro na pol spim. A se spomnite pijanih mačk? I rest my case.

Predstavljam vam svoj novi kup železja, zaenkrat še brez imena, na katerem mi ni treba bit pretirano budna, s katerega se ne bom zvalila in na katerem lahko med svojimi svetlejšimi trenutki berem knjigo.



Danes sva imela test run in razen standardne razbolene riti se lepo privajava drug na drugega. Jutri ob petih zjutraj imava naslednji randi ...

10 komentarjev:

Nadezhda pravi ...
Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.
Nadezhda pravi ...

Ob petih zjutraj? Si prisilno ali naravno "jutranja" oseba? :)

ursa pravi ...

Prisilno. Straitjacket and all. Zbudim se tam okrog štirih popoldan. Ampak tudi brez "ob petih zjutraj" moram med tednom vstajat petnajst do šestih, tako da ob petih ni tak blazen dodaten napor.

Moj zadnji fitnes se je drugač odprl ob pol sedmih, tako da sem bila do osmih že izpod tuša in v službi. Native environment od mojega novega železja je pa kar moje razsuto podstrešje, tko da se samo v gatah splazim šest šteng navzgor in gasa do daske.

Ok no, prej še kolesarke navlečem nase. Brez njih bi mi rit že odpadla.

Black Betty pravi ...

Ej ti si moja nova idolka!! hehe.. sam res, ob PETIH zjutri??!! Jest ob 8h komi vstanem. Fitnes pa sem opustila zaradi pomanjkanje časa, pa še s kolesom se vsak dan vozim (kar naj bi ndomestilo neko telovadbo, pa še v 4 štuki peš hodim).. sem sicer dobila za rođendan fitnes žogo in sem jo napihnila in celo ene trikrat uporabila. Si morm kr čestitat.
Čist tko informativno.. kolk si pa dala za to zadevo? Pri nas doma se ponavadi dogaja če kej tazga nabavmo, da direkt 5 uporabimo potem nas pa mine. V fitnesu se vsaj nekak prsillim. Pač, če sem že tam, in če že kupim karto vsaj delam kej. Drgač se pa samo mišelinim...

ursa pravi ...

Hja, zakva pa misliš, da tko na glas in ob vsaki približno primerni priložnosti poudarjam, da jaz vstajam OB PETIH ZJUTRAJ!!!!? Tolk se sama seb smilim, pa me vsaj tuki kdo mal po ram treplja ... :)

Ko sem še spadala med študentarijo, me nisi spravil iz postle pred deveto. Tolk besno sem bla zaljubljena v svoj spanec, da se nisem dala. Zdaj sem pa radni narode in imam tako službo, da mi komaj kaj časa in volje popoldan ostane za kontra udarce mišelinjenju, pa sem začela nategovat dan na drugem koncu. Zjutraj sem tko zamegljena, da sploh ne vem, kaj počnem in se lahko v marsikaj prepričam, kar mi popoldan tud od daleč ne pade na pamet. Na primer gonjenje pedalov. Dokler mi ni treba vižat, sploh nimam nobenih problemov.

Čist tko informativno je šlo za to zadevo okol četrt miljona. Kar je blo po vseh predhodnih raziskavah pocen. Je pa ta projekt vključeval kakšno leto in pol počasnega šparanja - v upanju, da če me misli minit, me bo v tem času minilo - in so far so good. Ni treba vižat, a veš :)

Black Betty pravi ...

*Trep* *trep* res si boga, k morš ob PETIH ZJUTRI ustajat.
A po drugi rami tudi rabiš?

ursa pravi ...

HVAAAAAALA!

Zlo dobr se odzivam tud na čohljanje za ušesi :)

Anonimni pravi ...

Ej Ursa, tale zverina pa izgleda dobro!! Sicer pa, meni so jutranji ljudje ful zanimivi in nenavadni. Jaz bi pa vse dala za par ur spanja zjutraj... Uffff... Zeeeeh..

Nanook pravi ...

Mogoče si omenila, ampak res ne najdem... koliko pa je koštal ta konjiček?

ursa pravi ...

Ja, men se tale moj kup železja tud lušten zdi :) Ampak imena pa še zmer nima. Kar pomeni, da sva še kar naprej sred medenih tednov.

Mononoke ... četrt miljona je bil. Give or take a little. Pa nikol ne pozabim zraven povedat, da je bil v bistvu pocen :)))