četrtek, 25. maj 2006

Danes, ko ostajam pionir

  • sem spet razmišljala, kako hecno je, da eni nikol niso zlezli od pionirčka do mladinca, drugi pa še pionirčki nikol niso bli. Nekaterim so očitno za vedno usojene plenice :)
  • sem na svojo grozo skoraj skurila računalnik. Iz torbe sem ga privlekla vsega prešvicanega in zahajcanega, čeprav zraven nima nobene računalnice, da bi se skupaj šla packarije. Po pol minute žalovanja sem pogruntala, da ni šel v hibernacijo, ko sem ga zaprla in da se mu je "samo" prav na hitro spraznila baterija. Čist vročičen je bil, ubožec. Čudežna oživitev je sledila ob priključitvi na štrom. Men pa kamen od srca (in najbrž Betki v glavo).
  • sem na avtocesti med Brodom in Gameljnami prehitela kolesarja, ki je bicikliral po odstavnem pasu. Eno mal starejšo kripo je imel pod ritjo in sklepam, da mu je na podstrehi manjkal tisti par kolesc, po katerem se je peljal. Eksotika v najčistejši obliki. Naslednjič pričakujem vsaj konjsko vprego al pa kakšnega trotla na rolerjih.
  • sem blazno razočarana nad sabo, ker sem po celem mesecu pazljivih priprav pozabila, da je danes dan brisače. Imela sem namen cel dan hodit po službi s primerno zasvinjano brisačo zavezano okrog glave a la kravata. Sicer sem pa tud to pozabila, da je danes dan mladosti. Tud štafeto mladosti sem hotla s sabo prenašat. Bom drug let.
  • sem se cel dan pomagala delat norca iz kolega, ki je predvčerajšnjim kot prezrela melona čmoknil z rolerji na trtico in ima zdaj plavo rit. Okrog hodi kot đon vejn, na stolu sedi kot pravkar razdevičeni pasivni gej, pa sklonit se tud ne more. Zarad tega sem danes bla deležna tudi povišane doze nagravžnih vicev ... sami dedci v cimru, jebiga. Ja, vem kako trtica boli. Ne, čist nič me ni sram, da se delam norca iz njega. Bom ob prvi priliki dobila dvojno dozo nazaj (it comes with the territory :))
  • ugotavljam, da je dan mladosti fajn dan.
Drugovi i drugarice ... jaz se spomnim Titove smrti :|

Odoh ja na spavanje.
Pri teh letih je treba že zlo intenzivno skrbet za regeneracijo mojega možgana!

5 komentarjev:

Mayhem pravi ...

Josip Broz dobar skroz.

ana. pravi ...

dan brisace??

ursa pravi ...

ana ... samo zate ... klik

ulala ... hja, nekateri že dolg nismo več petnajst stari :) Ja, se spomnim, ko je Tito umrl. Ciciban je tisti mesec izšel črno-bel namesto v barvah in cel je bil posvečen njemu. Ga imam še zmer nekje doma. Pa vlaka se spomnim, ampak ne vem več, a s televizije al v živo. Pa siren.

In še od kdaj prej se spomnim, kako smo šli ob cesto mahat z zastavicami, ko se je mimo vozil v avtu. Tko v fragmentih je vse, ampak kakšne slike so še zmer v glavi.

Lilit pravi ...

Caki caki. A nisi rekla, da si mlajsa od mene?

ursa pravi ...

Enkrat sem ti napisala, da vlečem karto nižje letnice rojstva in imam zato prednost starejšega :)