sobota, 26. november 2005

Dobro jutro.

To je učna ura številka ena predmeta Komunikacija z vašimi najbližjimi.

Lekcija 1: obrnite se proti vašemu radiatorju, preverite njegove vitalne znake (komunikacija z mrtvimi je predmet drugega sklopa predavanj), položite svojo dlan na njegovo prvo rebro in ga pol ure prijazno glejte. Vmes lahko mežikate, se praskate po skalpu, vrtate po nosu, ne smete pa mižati ali kakorkoli drugače izgubiti vidnega kontakta z radiatorjem.

Lekcija 2: položite obe roki na vrh radiatorja, zaglejte se vanj in mu z nežnim glasom recite "ti si moj najboljši prijatelj". Vajo ponovite večkrat, da se navadite na zven svojega glasu, na občutek, ki ga imate ob govorjenju in na radiatorjevo reakcijo. Ne ustrašite se, če bo reakcija sprva izostala. Tudi radiator rabi čas, da se navadi na spremembe v vajinem odnosu.

Lekcija 3: pokleknite k vašemu radiatorju in ga objemite. Naj vas prevzame toplota tega dejanja (saj ste predhodno preverili, da je vaš partner pri tej vaji živ, kajne?) Vztrajajte v tem položaju tri minute, nato si vzemite pet minut odmora in vajo ponovite. Če ugotovite, da je vaš partner zelo vročekrven, lahko vajo skrajšate na eno minuto in jo ponovite večkrat, kadar pa se počutite sposobni za večje podvige, lahko vključite v to vajo tudi prejšnjo.


Lekcija številka tri zaključuje današnje predavanje. Naslednjič si bomo od blizu ogledali naslednje teme:

  • kako najbljižjim izrečete ljubezen (vaja s tremi različnimi radiatorji, ki pokrije paleto možnih reakcij)

  • kako poveste najbližjim, da boste pridelali dodatnega najbljižjega (vpeljava črnega radiatorja kot poskus soočanja z drugačnostjo)

  • kako najbližjim razodenete svoje strahove (za robce in prvo pomoč bo poskrbljeno)

Ne pozabite tu pridobljenega znanja vključiti v svoje vsakdanje življenje.
Veliko uspeha pri komunikaciji!

Vaš Odbor za kvaliteto odnosov

Ni komentarjev: