sreda, 16. november 2005

An Adorable Pancreas

Zima je. Ksiht se mi bo glihkar v enem samem ogromnem olupku odcepil od ksihta. Ne znam drugač povedat, ker pod ksihtom imam menda še zmer ksiht. Poleg tega sem cel teden napeto sledila svojim premikom, da bi pogruntala, kam se mi uspe vsak dan obdrgnit, da imam vse krvave členke na rokah. Potem sem ugotovila, da je zima, ko vse crkne, samo koža prostovoljno začne cvetet. Nato sem prebrskala vse predale (ki ga je pol) in vse torbe (ena), ki običajno vsebujejo kozmetiko in sem razočarano ugotovila, da je edino, kar je mlajše od svojega roka trajanja, gel za tuširanje (gellll ... kakšna bedna beseda), z njim si pa ne mislim pacat po obrazu.

Očitna rešitev: treba bo po nakupih. Kupovat kremo za roke. Travo rajš gledam rast. Barvo rajš gledam, kako se suši. Dlake na nogah si rajš pulim eno po eno s pincetko. Ok, to zadnje mogoče ne. Razen če moram it kupovat posodo al pa pohištvo. Pol pa rajš pinceto.

Najprej sem bla postavljena pred dejstvo, da pojma nimam, kaj bi nabavila. Tukaj ni prostora za napake, ker mora bit prvič zadetek v polno, da mi ni treba slučajno dvakrat po nakupih. Tko kot so eni barvno slepi, sem jaz drogerijsko slepa. Glavno, da najdem alejo z vložki, vse ostalo je pa "bejžmo mi rajš ven iz štacune, preden nas kaj kodrlajsastega ugrizne s polic". Na tem mestu se (prvič in tokrat edinkrat) pokaže vsemogočnost interneta. Eno brskanje po siolovem forumu kasneje mi je blo jasno, kaj enostavno moram imet, da mi ne bodo prsti zarad mraza z rok odpadli.

In tako prihopsam jaz v svojo lokalno kvazi bio trgovinco, poiščem ta pravo kremo za roke, hočem plačat, potem se pa spomnem, da je moj ksiht že par dni na tem, da odpade IN da ga bo treba slej ko prej začet s čim gor limat IN da ne bo prav fajn, če bo to kakšen gellll za tuširanje. Seveda sem spravila v pogon prodajalkino znanje in marketinške sposobnosti (napaka številka ena). Po obsežnem predavanju o neobstoju konzervansov v kozmetiki, ki jo tam prodajajo, ter kompletnem spluvanju tistega, kar se dobi v navadnih štacunah (moje omenjanje tega je napaka številka dve ... plastik fantastik je rekla :)), sem dobila strokovni nasvet, po katerem odtoku lahko odplaknem svoj keš. In sem ga. Ker bognedaj, da bi morala še enkrat v štacuno.

A veste, da je krema brez konzervansov v neprodušno zaprti tubi? In torej ne moreš nosa pred nakupom zraven prislonit? Rings a bell? Kutina piše gor. SMRDI DO NEBA!!! Še približno eno uro po tem, ko je ksiht napacan! Dobr, da imam ravno tolk do službe in se počas razsmradim v avtu. Za ksiht bo pa boljš, če pokaže mal kooperacije in ostane priliman, ker če kljub vsem tem mukam in težavam ne bo rezultatov, ga bom lastnoročno odpadla.

TKO.

(BTW, zvarek iz tube je drugač fajn, samo smrdi pa res nagravžno)

2 komentarja:

Mayhem pravi ...

Ej moj fotr že kakih 20 let uporablja SOLEA kremo za roke in obraz (tisto v kovinski/plastični okrogli škatlici) in je ful zadovoljen :D Probaj ;)

ursa pravi ...

A je v vsem tem času že kaj jamral, da tud Solea ni več to kar je bla? :) Saj bom probala. Obljubim. Ko porabim tole svoje smrdljivo čudo (ker kazen mora bit vzgojna ...)

Ma ti bi jo moral samo slišat ... to je vse plaaastik fantaaaastik :D

S čim vse se imajo ljudje čas ukvarjat.
Z mano vred.