ponedeljek, 31. julij 2006

Kroki

Kot kakšna žoga sem. Najprej sem šla visoko, zato, da sem potem lahko dolgo padala in globoko padla. Potem sem se odbila od tal in zlezla precej manj visoko, daleč od evforije. In spet padanje. Manj globoko, ampak vseeno - navzdol. Zdajle padam. Manj intenzivno in manj boleče kot prej, ni pa vse skupaj nič manj nadležno. Slab dan je slab dan, potem pa ni tako zelo pomembno, ali je malo slab ali je katastrofalen. Ravno tako, kot prejšnjič, se sprašujem, kdaj bo mimo. Kdaj se ne bom več zbujala z mislijo nanj in ne bom več mlela, kaj je bilo in kaj mogoče kdaj še bo. Čakam na ravnotežje. Na mir. Na indiferenco

Šla laufat. Skoraj celo pot sem se pogovarjala z njim. Z zrakom, ampak v moji glavi je bil on. Koliko teh "ko se spet vidiva" pogovorov imam že za sabo? Nešteto jih je. Nešteto pogojev sem se že spomnila in še večkrat sem mu čisto enostavno odpustila. Tolikokrat sem si že nafantazirala tisti kako bo vnaprej, kako se bo vse porihtalo, da si sem in tja kar verjamem. No ja ... vsaj pomiri me malo, to optimistično napletanje in izkrivljanje dejstev. Konec koncev je to cilj. Da me nehajo matrat težke stvari zdaj, ta trenutek. Da me takoj spusti depresija. Jutri je itak nov dan, ko se vse spet začne in je treba iskat nove rešitve. Za sproti. Za trenutke. Živimo v trenutkih, po njih se premikamo dalje, rešujemo probleme zdaj, ta moment. Prihodnost ... je duh, je fantom, je iluzija. Ki bo ali ne bo. Gradove v oblakih je smiselno zidat samo, če nam je to v veselje. Kadar nam wasted time ni wasted, because we enjoy wasting it. Vse ostalo ... je brezveze. In se slej ko prej zreducira na tu in zdaj. Tu in zdaj živim. Oziroma. Se trudim. Živet.

13 komentarjev:

G pravi ...

V bistvu zdaj čakam na odgovor g. Čevapa :P

You got to keep your head up.

ursa pravi ...

V bistvu res, ja. Čevap je očitno eno nežno bitjece, ki reagira na takele pesimistične vibracije :)

Drugač pa, ja saj vem. In guram dalje. Ampak to se mi dogaja in nimam ta trenutek kaj drugega dat na blog. Lahk sem tiho in večinoma sem tiho. No včasih mi pa ni do tiho bit in pol se tud mal jadam. Saj mine. Brez skrbi.

Men je nekak ta stran mene glih tko zanimiva, kot tista, ki prvič v življenju peče muffine ...

ana. pravi ...

ja, in mafini so tud dober izpadl. vsak po sliki sodec. ceprav, mozno, da so bli trdi kot kamen. kaj sem hotla povedat? niam pojma. skratka, vse bo okej :P

drejcek pravi ...

tale tvoj post me je spomnil na knjigo janice galloway: the trick is to keep breathing (v prevodu t. mahkote "Dihati moraš, to je vsa skrivnost). priporočam v branje :-)

Monsignour Chewapchich pravi ...

9 mesecev traja, pol se pa neha !!!

sej veš kako pravijo s športom proti drogi (beri: slabem počutju)!

poznam pa par moronov, ki so to narobe prebral in posledično narobe razumel. Z drogo proti športu je na konc vn pršlo. Sam ti, dasiravno te ne poznam, mi ne deluješ morron oz. morroninja. Prej kaka Kisla Glista ..

miss.nymphee pravi ...

Hja, jst bom tkole rekla, optimistično gledano traja zadeva 9 mesecev (ne lun), lastnovidno gledano pa zadeva preprosto traja. Res je, da nihanja razpoloženja nehajo, no, nihati. Žalost se ne spremeni v veselje, ampak v bizarno zadovoljstvo, da je on pač nekje srečen. Pa čeprav bi mu v nekem trenutku skoraj privoščila nesrečo. Solze se ne posušijo, le solzenje prične spremljati nasmeh. Spomin ne neha boleti, ampak se ti naučiš to bolečino sprejeti. Če potegnem črto, se stanje na nek način normalizira. Jeba je tale ljubezen. Al pa bolje rečeno Ljubezen. Tista ki te res pritegne. Je pa fajn, k je načeloma v življenju taka ena sama. ;)

Monsignour Chewapchich pravi ...

odvisno kako gledamo ..

če gledamo na besedo je ena sama

če gledamo realno .. pa vsaj zase vem da vsakič naslednjič ko se bom zaljubil se bom še bolj k prej .. pol si bom pa na konc odstrelu male možgane ... LOL ..

BigWhale pravi ...

O jezus...

bežeči norec pravi ...

No, g. Kit je potrdil nekaj kar že dolgo časa domnevam. Branje KisleGliste je religiozna izkušnja ;)

Ulala pravi ...

nimfi, kaj si to lepo napisala. smrc. sam jaz se kar upam, da ni ena sama...

in ursa, taka fejst punca, kot si ti... se boljsega bos dobila, itak!! vse ti bo ratal, kar hoces! ampak ne stremet v preteklost in delat planov, ki se NE bodo uresnicili. to je cisto neproduktivno. jaz vem ;)

go girl :*

miss.nymphee pravi ...

Sj sm napisala načeloma. Djte no mal brt prosm. ;)

ursa pravi ...

Devet mesecev? Mater ... mulca prej nakuhaš, kot se rešiš šepajoče ljubezni :) Človk se nadeja kakšnih spodbudnih napovedi a la saj drug teden bo že kul, pa ga takoj postavijo na realna tla.

Pa vidim, da nekateri odkrivajo svojo spečo religiozno plat v mojih komentarjih :) Lepo, lepo. Samo ne velja okol razlagat, da ste se spreobrnili pri Glisti, ker mi boste čist imidž zapacal. Mi tle smo hardcore. Ne pa jezus.

BigWhale pravi ...

Jezus JE hardocre.