torek, 25. april 2006

Jazst sem mala roža

Ne vem, zakaj se vsem mojim (programerskim) kolegom zdi ureditev mojega hard diska tako hecna. In ne vem, zakaj imajo njihovi hard diski vedno dva folderja imenovana Work in Home in notri polno folderčkov z brezveznimi imeni, kot so Slike, Glasba, Šah, Avto, Razno, Ostalo. Jaz bi crknila od dolgčasa. Če mi dajo priložnost brskat naokrog, se sicer najde kaj zanimivega, ampak embalaža je pa za eno rundo odzehat in tri runde odspat. Včasih se čisto po naključju znajde vmes kakšen Partizanski Pevski Zbor (nad tem sem svoje cajte crknila od smeha), ampak potem se izkaže, da je notri res PPZ in da sta ime folderja in posledično moja zabava res samo srečno naključje.

Moja mašina je čist drugačna. Krvavo rdeče ozadje ima, ikonce za moje zasebne stvari so iz hrabrega miška (HRAAAABRIIII MIIIŠEEEEEK (polentojedožerka je moj favorit)), kakšna besna ovca in leteči krožnik se tud vmes najdeta (besna ovca je bla za tisti fajl, kamor smo morali v črnem srednjem veku točno vpisovat, za kaj smo porabili cajt na šihtu), za službene stvari imam pa rezervirane paradajze, korenje, buče, repo in papriko. Moji folderčki imajo taka imena, da človeku ni dolgčas, ko blodi po sistemu. Priznam sicer, da sta vrhnja imenovana Work in Urša in da je Work zbirka idiotskih podfolderčkov s paradajzarskimi ikoncami, ampak Urša je pa čist druge sorte.

Tam se najde svašta od svačega.
  • I See Therefore I Am je odlagališče za slike, ker sem kot sraka in ne morem mimo bleščečih predmetov, brez da bi jih zbasala v svoje gnezdo (gnezdo tu ni mišljeno kot romantična prispodoba za varno zavetje, ampak kot mesto, kamor je bomba padla in od koder stvari visijo ven na vse strani).
  • Twilight Zone je twilight zone. Ako mi je nekaj všeč in ni slika, pristane med neuvrščenimi v zoni somraka, dokler si ne vzamem cajta in iz neuvrščenih naredim uvrščene. Z drugimi besedami je to gnezdo številka dva, ki niti skupne teme nima.
  • Her Royal Self je nastal v zadnjem tednu kot posledica razmišljanja, kam bo mene življenje odvleklo medtem, ko sem zaposlena z zavezovanjem kravate okol svojih oči. Zaenkrat vsebuje samo članke o vzgoji samodiscipline. Ko se boste nehal kolektivno smejat, bom priznala še, da je noter članek o zgodnjem vstajanju in da sem uspešno že drugič zapored dvignila rit s postle ob petih zjutraj. Potem pa tričetrt ure nisem imela kaj počet in sem pisala dnevnik. Za kultiviranje smiselnih navad vse, z desno ledvico vred.
  • Wicket Smaht vsebuje Slovar (sem mu hotla dat kakšno boljše ime, ampak že tako ga komaj najdem, kadar ga je treba skopirat), Booklice in Peskovnik. Peskovnik je seveda zato, da se igram. Oziroma noter bašem svoje umetnije s področja imenovanega macroji v Excelu in formatiranje v Wordu.
  • Kvakica je zbiralnik za solato, ki se je nabrala od mojega udejstvovanja na MSN in od valjanja po podobnih internetnih komunikacijskih kanalih. Zadnje čase je zelo osamljena. Njen edini živ del je Some You Win Some You Lose, kamor ob vsakem spomladanskem čiščenju zlagam crknjene stvari. V tem primeru relikvije crknjenih povezav do drugih ljudi.
  • Losing Splash. Heh. To pa ne povem. Ok. Povem. Tukaj noter so nadrobno razdelani plani, kako bom jaz enkrat ratala mišičnjaška omarca. In pol je samo še en korak do zavladanja svetu. Plan za perfektni triceps. Plan za maraton. Plan za sto sklec naenkrat. Plan za mini kiklo (yeah, right ... sama nad sabo bom razočarana). Mislim, da bom morala ta folder preimenovat v Pinky And The Brain.
  • Moo Seek ne rabim razlagat. Prosim, če pokažete navdušenje nad tem, da se ne imenuje Glasba/Glazba/Muzka/Henčki/Naši Poslušalci Čestitajo In Pozdravljajo
  • Možgani se pojavljajo v več nadaljevanjih (Možgani 2, Možgani 3, ...) in so kot Die Hard in Lethal Weapon (1, 2, 3, miljon). Notri se najdejo uporabne stvari kot na primer kako v Excelu u tren oka napišemo sto SQL stavkov z različnimi vnosnimi vrednostmi, kakšen usr/pass sem si izbrala za en obskuren mejl account, kdaj moram k pedikerju, katere konzerve moj pes edine ta mesec je in kdaj se moram doma zglasit za štihanje preostanka vrta.
  • Krace, Poligon, Blodnje, Kaos, Zablode in Iluzije so variacije na temo svinjanje po disku. Zablode in Iluzije imajo običajno glavnega (človeškega) junaka. Kar ne pristane na blogu, gre direktno tja.
  • Pokopališče je pa kompostnik za vse tisto, kar še ni zrelo za v rupo imenovano recycle bin. Da ne kolnem nad sabo vsakič sproti, ko brez razmišljanja praznem smeti.

Mene bi blo konc, če bi morala živet ob besednem kruhu in vodi. In ravno sem se spomnila, da lahko preostanek vrta preštiham v navezi s Polarjem, da se bom lahk pol hvalila, kolk sem naredila za mišice oziroma kolk korakov bližje sem zavladanju svetu.

2 komentarja:

bežeči norec pravi ...

bravooo :)

Lilit pravi ...

Jaz sem vcasih tudi imela folderje z imeni in ikoncami... ma zdaj se mi ne da vec ukvarjat s tem ;) se ozadja nimam vec "personaliziranega", ampak izbiram kar tista v Windowsih.