četrtek, 1. maj 2008

Po novem ...

... se vozi šestdeset. Povsod.

Na cesti skozi naselje se vozi šestdeset, ker se ne pustimo tlačit državi in ker niti slučajno nismo prestrašene pičke, ki se ustrašijo vsake sence za cesto, ker ima mogoče v rokci pištolco. Kar poglejte nas, kako smo hrabri, ko po vasi v drugi nažigamo šestdeset. Petdeset je za presrance!

Na navadni cesti izven naselja se vozi šestdeset, ker smo zadnjič tiščali nos v cestno prometne predpise še pred prejšnjo ledeno dobo in nismo ziher, da tam za takole navadno cesto slučajno ne piše, da se je treba celo vsakih nekaj kilometrov ustavit in odspat par uric, da nas slučajno od utrujenosti na naslednjem ovinku ne odnese s ceste. Poleg tega imamo premajhno plačo, da bi izzivali hudiča in ziher je ziher, pa naj bo ta ziher kar šestdeset.

Na avtocesti se vozi sto. Kar je ekvivalentno glih ene šestdeset na navadni cesti. Tudi prehiteva se sto. Sploh je sto ena taka lepa okrogla številka, ki se je je treba držat kot pijanc plota, ker nikoli ne veš, kateri sopleh na cesti ima v srcu namesto ljubezni do sočloveka skrito provido in če ni sto mogoče tud že mal na nevarni strani.


Dragi cestni omejenci in krvoločni varuhi svoje denarnice. Naj vam pomagam in vas usmerim v pravo smer. CPf***ingP so parkirani na tem naslovu in noter piše, da je omejitev na cestah izven naselja (še vedno!) devetdeset. Avtocest danes ne bomo jemali, ker bom presrečna že, če si boste uspeli zapomnit teh devetdeset (poleg tega pa na avtocestah za take divjake, kot sem jaz, ki vozijo pregrešnih stotrideset, še niso zabarikadirali prehitevalca).

Če imate predpise zato, da jih spoštujete, potem najprej naštudirajte, kaj sploh pravi tisto, kar tako goreče kao spoštujete. Če pa na vso silo hočete povsod bremzat petdeset in manj, si pa omislite bicikel. Počasi imam na cestah izven naselja zadost aerodinamičnih traktorjev lepih kovinskih barv. Bohvasnimarad.

10 komentarjev:

tjasa pravi ...

Vse, kar ti lahko rečem, lucky you, če si naletela na tako homogeno nov-obnašanje. Jaz sem včeraj k mami prišla na robu kardio izpada, ker je po voznem pasu promet tekel na max 80 km/h, po prehitevalnem pa... po starem.

ursa pravi ...

Jaz sem se pa včeraj prav zamislila nad sabo in svetom, ko sem opazila, da me je preplavil občutek sreče in izpolnjenosti samo zato, ker sem na semaforju pri letališču dohitela štiri avte pred mano, ki so po speljevanju družno potegnili na devetdeset. Skoraj solzit sem se začela in moja dušica je pela odo radosti.

Po štirih zaporednih šestdeset vozečih štofelcih, ki sem jih morala preživet do letališča, vse skup niti ni čudno.

uf pravi ...

Aaaaaaa aaaaaaa aaaaaaaa šiz alajv!!! :)

Pr nas pa vsi vozijo 50, ne 60, v naselju.
Oz. zdaj sem ugotovila da je bila tam omejitev 40, tako da... ja.

only4u pravi ...

Prevedi post še u italijanščino, d bodo tud uni vedli, kako se tle vozi (da ni pousod 40 omejiteu)

Anonimni pravi ...

Pa še v nemščino za naše kraje. Pa naj že enkrat podrejo one "hiške" na (bivših) mejah, al pa na vlko napišejo: PROSIM, OPA, NE USTAVLJAJ ALI UPOČASNJUJ, ker povzročaš kolono, zmedo in nervozo...
Ja, pa vse tiste na random postavljene omejitve 40 naj poberejo, ko so jih pozabli še od prejšnjega dela na cesti. Ker vozit 90-40-90-40 na razdalji par km je obupno. Pol pa res raje 60 skoz peljem....

Pika pravi ...

AAaaaaaaaaaaaaaaa KG PIŠEEEEEEeeeeeeeeeeee

:)
Sem na tem, da nardim nekaj pritov CPPja, označim točno določene dele in začnem delit KRETENOM, KI OB RDEČI LUČI STOJIJO V KRIŽIŠČU!! Na Celovški.

hobit pravi ...

Jebemti, jaz ne rabim CPf***ingP, ampak bonton. Ta mesec sem dobila vkup z GA ene par modrih pisem, ki so obveščala o nasilni otvoritvi tuje (beri MOJE) denarnice. Vsled tega se sprašujem Koga ali KAj spoštujem. Glede na to, da me še mamica zadnji mesec bolj žalostno gleda se bojim, da ne obvladam katerih drugi zaf****** predpisov. Bo treba Piko Nogavičko prašat!

uf pravi ...

POKE.

Bashi_B pravi ...

To je odraz stanja v državi...
Eni so si kupli velik močn avto(ki porabi ogromno goriva) za ogromno denarja, zdej pa jim ni ostalo dovolj da bi tank napolnli, pol se pa vozijo počasi da čimbolj znižajo porabo...

Anonimni pravi ...

Uršaaaaaaaa, kjeee siiiiiiii???

miss U :(