torek, 26. september 2006

Bicikle za vse!

(samo držte te budale proč od avtov ...)

Prejšnji teden mi je postregel z one genuine near death experience. Ene pet centimetrčkov je manjkalo, vmes je bil pleh, precej brzine in praznina med dvema ušesoma. Mamicu jim kakršnokoli že, ampak KAKO pri vseh svetnikih lahko čist vsak, ki ima živo hrbtenjačo, dobi klinčev vozniški izpit? Pomojem delajo test odzivnosti tko, da kandidate s prstom žoknejo v uč in če katerikoli drug del njihovega telesa trzne, so test prestali. Uč imajo pa itak še ta drug, tko da z vidom ne bi smelo bit težav. Saj ga ne bodo prav hudo rabili, ker po naših cestah se je očitno najbolj varno vozit miže.

Po novem držim zamero do vseh voznikov C2. Pridružili so se voznikom Puntov, Hond, kišt z grbi zakotnih vasic zgornje Gorenjske, prastarih dizlaških Golfov in Passatov, gajb, ki jim ne dela tričetrt luči, zlatih vozilc, korejskega pleha, športnih šajtrg, terenskih tankov, razpadajočih petic in kater, sfriziranih skoraj po tleh vlekočih se spak, srebrnih Vecter, avtekov, ki ne zmorejo zvozit ovinkov, brez da se vmes vsaj enkrat ustavijo, ogromnih dragih omar, ki so podedovale tresavico svojih geriatričnih upravljalcev ... ima njih mnogo in jaz imam slonovski spomin :)

Saj zastopim, da so zaspani, da jim je prejšnji teden nekdo zlomil srce, da so za zadnjim vogalom povozili miš in je to slabo vplivalo na njihovo psiho, da nosijo s sabo brazgotine svojega otroštva, da so zaposleni z izdelavo plana, kako bodo ravno danes pljunili šefu v jutranjo kavo, da so jim pred kratkim naredili lobotomijo in si od tega še niso popolnoma opomogli, da ... MA BEJŽTE VSI NA BUS IN NA VLAK IN NEHAJTE DELAT DREN NA CESTI! Za vami se vozim jaz in kolikorkoli mi je že vseeno, če boste iz sebe do večera naredili kriplja ali nekaj, česar ne bo več, tolk mi ni vseeno, da boste to isto naredili iz mene.

Naj vam bo jasno, da naslednjič ne bom tolk dobra, da bi se zadnjo miljoninko sekunde z vratolomnim manevrom izogibala kretenom, ki se brez razloga ustavijo direkt pred mojim nosom na sredi praznega vozišča in šele pol vklopijo vse štir žmige. Zraven imajo seveda odstavni pas, ampak to je za cmere in cigane. Ta pravi dedci (tud taki brez jajc in s kilo šminke na obrazu) to naredijo sred ceste! O ne, naslednjič ne bom tolk dobra. Naslednjič bom še boljša in bom nekomu po prej omenjenem vratolomnem manevru na licu mesta razbila zobe. Samo najprej moram v prtljažniku uskladiščit kakšen bejzbol kij, ker z mojo plišasto raco mi najbrž tak podvig ne bo ratal.

7 komentarjev:

ana. pravi ...

LOL, plisasto raco mas v prtlazniku? hehe, kul :) to bos strasla cigane po odstavnem, hehe :) the mighty stuffed ducky to the rescue! :)

ana. pravi ...

..the mighty stuffed ducky (in pink pijamas!) to the rescue! <-- to si ze bolje predstavlam, hehe :)

Anonimni pravi ...

Pa ukinit voznike črnih golfov, ki se prilimajo na rit in blendajo, čeprav se voziš po predpisih. Bejzbolski kij ti pa lahko posodim, ker smo ga, zaradi varnostnih razlogov, umaknili iz območja otrok.

Anonimni pravi ...

Emmm, mi vozmo (kadar vozmo) srebrnga korejca, a zdej se te mormo bat??

Ne, lepo prosim, nikar ne sprav vseh manijakov na bicikle! ne boš verjela, ampak tud kolesarji (predvsem kolesarke!!) so (vsaj v LJ) postali hudo prepotentno nestrpni.

Čakam jaz tako lepo z biciklom pri kinu Vič na zeleno. Lepo ob kolesarski črti, nobenmu nič nočem. Pripelje od zadaj na biciklu ena cca. 45-letna naduvana mami s trajno, se zrine mimo mine in parkira praktično že na cesti, direkt pred mojim ksihtom (bila sem prva v vrsti)
(ne bi ona čakala za mano, o, ne).

Prižge se zelena, mami pa prav počas biciklira pred mano, tko da moram skoz bremzat - k'se prot Riharjevi peljemo, gre na dol.

Jo prehitim tko, da zapeljem desno na pločnik in potem mimo nje pa spet levo nazaj na kolesarsko in si drzne babše rečt: "Vam se pa res mudi."
Halo?!"$%&
Ja, vse tole sem si mislila o njej, ampak ona je bila še kul.
V ponedeljek me je na Tržaški izsilil en mulo, da sem zapeljala skrajno desno in skor padla čez robnik. Peljal je v nasprotni smeri vožnje. Itak.

Počas se sprašujem, če je še kakšen normalen voznik (česarkoli!) na cest.
Al pa vsi padejo v en tak state of mind, k'se znajdejo v prometu....

Anonimni pravi ...

eh dej dej. ic a givn.
prej al slej crknes. al gres narobe cez prehot, al te pa strela udar.
Se to manka da rabmo histericne voznike polne sovrastva do - zanimivo vseh ostalih udelezencev v prometu :)

ursa pravi ...

Se to manka da rabmo histericne voznike polne sovrastva do - zanimivo vseh ostalih udelezencev v prometu :)

Hehe ... ikzektli! Jaz bi prazno cesto lepo prosm :)

Drugač mam pa za svojo histerijo stresat kar svoj blog. Na cesti sem poosebljena potrpežljivost in dobrota. Ako bi se mi res ratalo pribit komu v rit ne po svoji krivdi (pa me lahk tle prepričuješ, da je to vedno moja krivda, ampak prepričal me ne boš), bi čez kakšnih pet minut z drugim voznikom za cesto družno jamrala, kako težko je življenje in kako sva oba uboga in nič kriva ...

mehke-dušice.press

ambala pravi ...

bravo bravo, podpiram vse napisano. Vsi na kolo... kako je že šel tist famozn slogan iz SFRJ? Kolesarjenje je v Sloveniji opasno po život. Zato zivim v kolesarju prijazni drzavi....