četrtek, 20. september 2007

Lower life form?

Lulat me. Spokam se proti skretu, katerega vrata so bila do takrat odprta in je bil prosto prehoden tudi za stvaritve matere narave without opposable thumbs. Prižgem luč in preden mi uspe za sabo zapret vrata, se mi v kopalnico uštuli maček. No ja, whatever. Če me hoče maček gledat na školjki, pa naj uživa. Sicer nisem še nikol z mačkom v kopalnici, ampak vse je enkrat prvič ...

Spravim se opravit svoje, maček pa skoči na banjo in čaka. Situaciji primerno se obnaša, kot da mu je nerodno. Ko vstanem s školjke in grem do lijaka umit roke, se premakne tudi maček. Na bide. In začne lizat pipo. Hm. Nekak mi ni treba dolgo razmišljat, šta je autor htio time da kaže. Odprem vodo in maček pije. Medtem, ko čakam, da se bo napil, se počutim mal bizarno, ampak ne preveč, ker so družine, kjer se ne čudiš ničemur, niti mačku, ki sedi na bideju in pije iz pipe.

Ko zaključiva vsak s svojo straniščno dejavnostjo, se družno odpraviva ven iz kopalnice. Pred vrati srečava družinskega člana, ki mu jaz začnem razlagat, da sem imela v kopalnici mačka (maček medtem spizdi). Družinski član se pozanima, če je maček hotel pit. Jaz rečem, da ja. A sem mu dala pit? Ja. End of story.

Danes se še vedno počutim mal čudno. So družine, kjer tudi maček obvlada vse skrivnosti uspešne komunikacije.

11 komentarjev:

PETRUŠKA pravi ...

Sem se nasmejala:)Super macek, zdej res ze vse znajo. Mi smo ga vcasih imeli in ni znal nic drugega, kot se izlezavati po vseh moznih koritih in omarah.

lp

Hirkani pravi ...

Če je naš Mačkurson ostal po nesreči zaprt v stanovanju, je šel lulat v bide. Mački so razumna bitja :-)

kat. pravi ...

lol :)

ana. pravi ...

hehe, ko bi vsi znali taksno komunikacijo bi bilo zelo kul! :)

Anonimni pravi ...

Hehehe :) Mački so kul. Tisti, ki jih imajo (ali pa smo jih imeli) to vedo!

ursa pravi ...

Men se je zdelo, kot da sem v risanko padla. Še nikol nisem imela mačka, navajena sem psov, ki so čist ene druge sorte.

S tem mačkonom sva drug drugega gledala, kot dva rokoborca. Jaz sem gruntala, kaj hudiča on grunta in zakaj rabi bit zraven v skretu, on je pa razmišljal, kako me bo zmanipuliral do tega, da bom odprla vodo. Tisti trenutek ni blo čist jasno, kdo ima bolj zmogljive možgane :) The title could go both ways ...

Anonimni pravi ...

Maček se je pa na svojem mačjem blogu zagotovo pohvalil, kako mu je uspelo trapasto človekinjo naučiti, da mu odpre pipo. :>

Anonimni pravi ...

Pri nas Miško kar naprej sedi v bideju in čaka, da kdo prikoraka mimo in mu odpre pipo. Zdaj ima že tako prakso, da me čudi zakaj se je še ni naučiu sam odpret. Saj ni taka znanost...:)

ursa pravi ...

Pri vas Miško pred vrati kopalnice špijonira, kdaj gre kdo v kopalnico in se naštima na bide samo, če vidi kakšno žrtev :) Drugač se mi zdi, da je f. uganil, v katerem mačku bide čepi. Miško ma ziher blog. Al pa vsaj pod jogijem dnevnik na ključ.

maja01 pravi ...

Macjo fontano nabavte, pa bo nehal obiskovalce na wcju nadlegovat :-) Eni macki so namrec hecni (no, hecni so vsi) in pijejo samo tekoco vodo.
m.

hobit pravi ...

Zanimiv post ni kaj! :)
Se mi zdi, da bi tak mačkon res lahko imel svoj blog. Al pa vsaj fotko...