ponedeljek, 6. avgust 2007

Čestitamo in pozdravljamo

Imam okrog deset uporabljanih mail naslovov. Do nedavnega so bili komplet vsi spam free. Potem sem nekega dne začutila močno željo, da bi komentirala blog na Siolovem Blogosu, kjer je treba bit za komentiranje registriran. Po napornem trial and error obdobju (pol ure) sem se spomnila, da sem verjetno pozabila geslo, ki sem si ga naštimala v pradavnini, ko me je enkrat in edinkrat napadla in prepozno spustila potreba po komentiranju Crnkovičevega bloga. In sem šla zahtevat novo geslo.

Pa za začetek pozabimo, da imajo na Blogosu kruljav postopek za ponovno pridobitev pozabljenega gesla (pocarji) in je v tistem konkretnem primeru izgledalo, kot da bom lastniku bloga prevzela geslo za njegov blog (skor bi podržavila Špranjco :)) in se osredotočimo na dejstvo, da od tistega usodnega dneva, ko sem vpisovala svoj mejl v okenčke za ponovno pridobitev gesla, dobivam na ta naslov en kup enih e-pozdravov. I am not happy. Protestno do nadaljnjega ne bom komentirala nikogar na Blogosu, ki nima komentarjev odprtih za zunanje uporabnike. Ko vas šljivi. Pa bodite ena velika srečna spamerska družina, če ne morete drugač.

No, ampak ... resnično sem se zamislila sama nad sabo, ko sem danes zjutraj s široko odprtimi očmi in z ogromnim pričakovanjem šla gledat v spam oddelek, kaj mi je prinesel dedek mraz. In sem bila bridko razočarana, ker je bil samo še en jebeni e-greeting. Še spam dobivam čist dolgočasen (če ga že glih moram dobivat).

V spam oddelek sem šla seveda gledat zato, ker je bil oddelek za "normalne" prazen. Pajčevinast pravzaprav, jaz sem pa spet v pomladnem obdobju, ko ne bi, da je pajčevinast. Očitno se mi piše, ampak sem tiste sorte, da rabim navdih iz tujega pisanja. Kot da se ne bi znala sama za laske potegnit eno štengo višje, ampak bi rabila protiutež, s katero bi se vzajemno vlekli enkrat v eno in enkrat v drugo stran. Kolikokrat se zgodi, da tako najdeš polovico, s katero tvoriš perpetuum mobile? Meni se na dolgi rok še ni. Nekaj navdušujočih poskusov je bilo, ki jih je življenje spet in spet iznihalo in ko se enkrat ustavijo, jih je težko ponovno spravit v pogon. Mogoče zato, ker veš, da se bodo ustavili, ne glede na to, kolikokrat jih izmakneš iz ravnotežja. Tako, kot se naveličaš poganjat igračo, ki so ti jo prodali za neustavljivi stroj, pa se je vseeno ustavila.

Gledam prazen mejlboks, ki sem si ga na pol sama kriva. Ne maram čvekanja zaradi čvekanja. Ko nimam česa povedat, sem tiho. Če na svoj kilometrski mejl dobim generičen odgovor brez iztočnic za naprej, bom verjetno kmalu tiho. Če se moram najprej vprašat, ali me bo tisti, ki mu pišem, razumel prav, bom na koncu prav tako tiho. Včasih se tisto, kar je vredno povedat, zdi čisto brezveze. Včasih sem dolgo tiho. Takrat se moji navidezno neustavljivi stroji ustavljajo ... ustavijo ... zapajčevinijo. In ko bi se spet pogovarjala, ko imam končno spet kaj povedat, ni več česa izmikat iz ravnotežja, ker moje protiuteži na življenje gledajo drugače.

Spreminjati sebe? Done. Bila kot riba na suhem, se uspela na dolgi rok minimalno spremenit in odnehala, ker ne bila sebi več všeč. Se s težavo sprijaznila s svojimi tremi meseci pomladi in devetimi meseci zime. Znižati kriterije? Done and reversed. Rajš sem še naprej tiho, ko nimam kaj povedat in se zbujam iz otrplosti v večne začetke. Še naprej iskat perpetuum mobile? Deja-fucking-vu.

Škoda, da sem današnji e-greeting že zradirala. Zdaj bom morala pa na naslednjega čakat do jutri :)

10 komentarjev:

Unknown pravi ...

A če ti forwardam ves spam z mojih službenih mejlov, boš boljše volje?

Pa za dobro mero lahko dam še kakšnega od tistih, ko mi ljudje pišejo, ko se jim ne da odpreti googla ...

ursa pravi ...

Dej še prej vse skup kot input miljon opicam s pisalnimi stroji. Mogoče bo njihov output glih tisto, kar iščem :)

Antiguglarjev pa prosim ne, ker povzročajo nepojasnjene napade agresivnosti.

Tody pravi ...

Urša naredi tako kot jest :)

Naroči se na par online časopisov in kake stripe :)

Vsako jutro me pričakajo finance, in če ne v RL me vsaj VR nekdo čaka zjutraj ;)

In ko vidim 5 mailov v mailboxu sem prov srečen, pa čeprav je vseh 5 cajtngov. Ja ljudje smo čudni ;)

ursa pravi ...

Dons mi je Amazon poslal mejl, da so na žalost morali prestavit datum pošiljanja ene bukle in da moram potrdit, da se strinjam.

Interakcija! Akcija! Lajf! In vendar se vrti!

Se mi zdi, da me je vse skup mal preveč vznemirilo ... najboljš, da grem počivat.

Pika pravi ...

Hm ... vrTi se že, vrti. Samo pri vsakem v svojo smer, zgleda. Jaz namreč na svoj cenjeni (NOT!) službeni naslov nobivam tone spama. In to ne kar tako nekaj, pač pa sem zelo ciljno srečna dobitnica vseh živih pripomočkov za povečanje penisa. Nekje si že pisala, kako bo tebi zrasel, ker ne slediš čredi. Jaz se počasi bojim, da bo meni začelo kaj poganjati tam spodaj.
So, enjoy while it lasts ;)
PS - moj cenjeni sodelavec mi je razjasnil, zakaj se mi to dogaja - uporabljam namreč moški WC. Hm?!

ursa pravi ...

Tvoj cenjeni sodelavec se moti. Po njegovi logiki bi se moralo pri meni kaj za mano po tleh vlečt še od časov, ko sem službeno harala po vojašnicah, kjer babjih skretov ni sploh. Mal manj kot v pisoar se je blo treba lulat naučit.

Mogoče zato ne dobivam penis enlargement spama, ker kdo misli, da se res kaj po tleh vleče za mano :)

miss.nymphee pravi ...

Osvitmadrofkrajst, saj res, Birko! Sem bila prepričana, da mi ga je uspelo izbrisati iz spomina. Tenksalot! :P

Skratka, sama tistih 5 minut do šihta poslušam kar Val 202, na poti iz šihta pa tako ali tako telefoniram in uskljajujem kaj vse je potrebno prinesti iz štacune.

Na daljših turah pa manično pritiskam gumb na Frasovem avtoradiu, ker vem, da ga to spravlja blazno ob živce. Mene zgolj zabava. :))

miss.nymphee pravi ...

Nja, tale komentar lahko mirno šteješ pod spam, ker sem ga očitno prilimala pod napačen post.

Vsaj čisto izven konteksta nisem. :)

Vanja pravi ...

Glista takoj zdajle ti grem napisat mail, v katerem bom jamrala da sem imela slab dan, ko bom nehala jamrat, te bom pa povabila na kafe, tko!

Bom poslala dva: enega v katerem jamram in enega v katerem vabim na kafe...

Anonimni pravi ...

Oprosti, sem snela dol obvezno prijavo na Špranjci (če sem kriva jaz, jasno).
Soooooori, pa daj vseeno uleti še k nam kedaj :)