nedelja, 08. julij 2007

Krzneni plašč je out

Prejšnji teden. Po vikendaškem zimskem spanju (in noterprinašanju lepotnih ur za dva tedna nazaj) sem se zbudila v krasno nedeljsko jutro. Pardon. Popoldne. V pižami sem pomlatila kosilo in se zbrihtala v zadostni meri, da so me uspele dohitet misli, ki so me lovile že tolk cajta, da so imele od obrabe pol krajše noge.

Noge, noge, nogice, medvedaste, kosmate :)

Proti dlakam pravzaprav nimam nič. Dlakave moške nogice so mi precej bolj všeč, kot oskubljene (poparjeni piščančji parkeljci, anyone?) in brez ljubavnega tepiha stvari enostavno niso enake. Gola moška trupelca? Njah ... a res nimate nobenega kosmatega na zalogi? Medvediče, medvediče, mi mamo radi medvediče! Seveda oprane in dišeče. Take, ki žgečkajo, pikajo in nam kdaj pa kdaj pustijo tud kakšno dlako med zobmi. Vsaj vemo, da smo živi! :)

Ampak ko pogledam po sebi navzdol, me pa moje krznene obloge ne navdušijo kaj preveč. Prvič - ko dosežejo par milimetrov, nimajo potrebne zdrave pameti, ki bi jim signalizirala, da je čas za ovenet in odpast. Namesto tega veselo rastejo naprej in se bohotijo do dolžine, ki bi jo kakšen plešec z veseljem posvojil na svojo glavo. Drugič - niso blond in se vidijo na tri kilometre. Tretjič - pod vplivom švica in toplote samodejno spreminjajo stil, tako nekako, kot s trudom zravnani lasje kakšne črnke v vlažnem okolju. Bzzzoing, pa so kravžlji. Na nogah.

Resnici na ljubo se večji del leta ne obremenjujem s tem, ali je frizura na mojih mečih že zrasla do dolžine, ko bi lahko spletala miniaturne kitke. Popolnoma se namreč zavedam, da bom ob morebitni naslednji ledeni dobi vsako dlako posebej častila po božje in se najbrž zalivala s substralom, da bi ja zraslo še kaj. Poleg tega ne nosim kril in svoj pragozd (razen poleti) opazim kvečjemu zjutraj in zvečer, pa še to samo, če sem po čudežu takrat zadost pri sebi in imam povrhu še špegle na nosu. However - nekam vroče je spet ratalo. Nekam prevroče za cele dneve ždenja na šihtu v kavbojkah.

Moja zgodovina krčenja gmajne je pestra.

Čisto na začetku sem najprej prišla na nesporno genialno idejo, da se blond dlake na več kot dvajset centimetrov ne vidijo. Za nekoga, ki nikoli v življenju ni bil blond, je to blazen miselni preskok in potrditev, da se splača mal zijat naokrog, kaj šlepajo s sabo drugače obarvani posamezniki :) V štacuni sem si nabavila nekaj smrdljivo peroksidastega in si poperoksidala vse od kolen navzdol. Rezultat je bil fenomenalen (če odmislim, da so se mi na soncu nožice zlato lesketale) in je ostal fenomenalen cele tri dni in pol. Potem sem empirično pogruntala, da se dlake pobelijo samo do kože, pod kožo pa ne in sem imela do nadaljnjega dvobarvne. Kot tista Merci čokoladica, ki je zgoraj rjava in spodaj blond :)

Naslednja stopnja je bila usmrajanje pod debelo plastjo depilacijske kreme. Pojma nimam, če ta stvor še vedno tako smrdi, ampak takrat je od njega vedno zaudarjalo celo stanovanje. Tudi sedenje na robu banje z napacanimi nogami, s knjigo v roki in večno škiljenje na uro ni bila kakšna posebna zabava, ko pa je moja mama za povrh še ugotovila, kam je naenkrat izginila komplet depilacijska krema, se je pa špas itak končal. Da o tem, kako sem empirično ugotovila, da tudi krema deluje samo do kože, pod kožo pa ne, sploh ne razlagam.

Potem smo se voskali. Lepo doma s trakovi iz štacune. Kako je možno, da prvi trak vedno tako lepo prime in potegne dol vse, vsi naslednji pa ne poznajo drugega kot umetnost sabotaže? Vosek je bil na cunjah, po banji, v laseh, ni hotel s kože, več ga je bilo za nohti kot tam, kjer bi moral biti. Poleg tega je delal selekcijo med dlakami po ne vem kakšnem kriteriju in je bilo obvezno po bitki treba delat popravo vsaj s pinceto, če že ne s kakšno težjo mehanizacijo. Priznam, da je bil rezultat sprejemljiv precej dlje kot tri dni in pol, ampak preden sem se spet lahko valjala v vosku, sem morala čakat, da je gmajna zrasla nazaj na pol centimetra. Dva tedna skrivanja po temnih kotih? Ni šans.

Pred kakšnimi desetimi leti sem se ojunačila in si kupila depilator. Tisto grozljivo izgledajočo stvar z rotirajočimi pincetoidnimi izrastki, ki jo kot kosilnico zapelješ med goščavo in scufa ven vse, kar ji stoji na poti. Krasen je. Vse pobere, golotinja drži kakšne tri tedne, na novo uporabo je treba počakat samo pol dlačnega milimetra ... samo fakin jebeno boli! Po desetih letih uporabe (z nekaj daljšimi premori zaradi upada hrabrosti) sem še vedno na tisti stopnji, ko se moram zafrkavat s tehnikami preusmerjanja pozornosti, da sploh lahko zdržim. Reklamam, v katerih tete vedno s širokim nasmehom sprehajajo depilator po svojih tacah, uspem konkurirat samo takrat, kadar se "depiliram" po ravnokar do čistega zdepilirani koži.

Med vsemi temi izleti z mačeto v džunglo je bila seveda vedno znova v uporabi tudi čisto navadna britvica. Trajanje rezultata tri dni in pol, obvezno porezana kolena in/ali gležnji (varne varnostne britvice zame še niso izumili), packarija s peno za britje in vedno boleč hrbet od sklanjanja me ne navdušujejo najbolj, ampak včasih je britvica pač človekova edina kolegica.

In še en bizarre fact iz kategorije saj ni res, pa je. Yours truly je enkrat podepilirala (svojo lastno) bikini linijo (zelo na široko) samo s pinceto. Po eno dlakco naenkrat. Začelo se je kot "nuja", za nadaljevanje pa nimam opravičila. Mogoče ena tistih it hurts so good stvari. Kdo bi vedel.

Torej prejšnji teden ...

... sem spet enkrat šušmarila po nogah z Grozildo Depilatorič in ugotavljala, kje najbolj boli. Brez dvoma gležnji. Potem sem se zamislila nad tem, da je Grozilda stara že deset let (vsaj) in da če so lahko izumili boljšo baterijsko zobno ščetko in če imamo vsake dva meseca v štacuni Calgonit n+1 in one in če je Persil lahko vsako leto boljši, kje piše, da niso izumili tudi depilatorja, katerega uporaba ne boli. Tiste tete v reklamah se še vedno smejčkajo, mogoče je pa tisti njihov depilator brezbolečinski. Mogoče pa zna dat lokalno anestezijo.

Od včeraj imam Grozildo Depilatorič mlajšo s keramičnim zobovjem in sistemom za hitro hlajenje. Niti slučajno ni brezbolečinska (sploh če se ti jo preveč mudi sprobat in nimaš časa zamrznit sistema za hlajenje), ampak res boli manj in začuda ne trga dlak. Pa seksi izgleda s tistimi modrimi čekani. Pelc je končno res aut! Do nadaljnjega.

18 komentarjev:

Lilit pravi ...

Jaz prisegam na kremo. Sicer imam blazno slabo vest, ker je notri zihernekajnaraviblaznoškodljivega, samo Grozilda definitivno dosti dosti prevec boli :(

Aja pa enkrat sem tudi jaz poskusila blondiranje dlak, pa ni prijelo prav nic...

kejt pravi ...

ooo bravo zate!

...večne muke.
depilator sem osumila, da puli tako, da potem ves hudič pod kožo naprej raste. katastrofa. me prav zanima, če so juniorke ala tvoja nova kaj bolj prijazne na daljši rok. tale moj je nemogoč.

kameleonka pravi ...

Sem enkrat lani na svojem blogu zapisala, da bi se v naslednjem življenju rada rodila kot ligenj. Še vedno uporabljam svojo 10 let staro Grozildo in še vedno boli kot hudič. Zavidam vsem neporaščenim!

ursa pravi ...

Heee ... klub trpečih bab! :)

Kameleonka, tvojega lignja se celo še spomnim. Kejt pa sporočam, da svojega depilatorja ni obtožila po krivici. Res ustvarjajo podkožno floro (al je favna?) ampak vsaj tolk so spodobni, da se zraven vse skupaj ne zagnoji, kot se to rado zgodi pri britvici (boh je nima rad).

No za novega lahko potrdim, da nekaj manj boli. Čeprav ... bom ponovno poročala, ko se bom enkrat spet spravila na centimetrsko goščavo. Aja, popravljam. Definitivno manj boli. Sem za ziher probala na bikini liniji in je za zdržat. S prejšnjim tam nisem smela niti blizu.

DeeDee pravi ...

Ajde, naredi reklamo, kiro NEW Grozildo si si kupila?? Da boli "manj"? Jaz do danes še nisem dobila dovolj korajže, da bi si jo nabavila, ampak če "manj" boli...mogoče bi bil zdaj pravi moment? :)

ursa pravi ...

Philips Satinelle Ice Premium, model HP6501.

Sicer ti pa lahko posodim Grozildo 1. Po tisti bo vsaka Grozilda druge generacije kot vetrc na koži :)

ka-ma pravi ...

Tista zaledenela varijanta tudi mene nic manj ne boli...pa se eno slabo stran ima: Moja je stara kaksnih 7 let, neka japonska pogruntavscina, ki ima posebaj nekaksen rezervoarcek za hlajenje. No, to zadevo odmontiras dol in jo das v fizer. Tako sem jaz mojo imela na ledu tako dolgo, da sem ze pozabila nanjo, ko je enkrat moj (takrat dveletni) starejsi sin brskal po hladilniku, jo odkril in jo obliznil. Ni mi treba razlagat, kako se je zadeva v milisekundi nalepila na njegov jezik in ni hotela spustit. Tako nekako kot pri Dumb and Dumber, samo da je dveletnik rjovel kot zverina in si jo po nekaj mojih poskusih pod pipo uspel sam utrgat dol, seveda s precejsnjim kosom povrsine jezika. Od takrat naprej sem spet na britvicah, ki so varno spravljene na vrtoglavi visini, da ne bi komu padlo na pamet preizkusat jih na jeziku.

ursa pravi ...

Ka-ma, ja ... točno isto. Rezervoarček za zamrznit in blablabla. Dvomim, da mi bo sploh kdaj prav prišel, ker me je prvi depilator tolk streniral, da če stisnem zobe, ne rabim hladilca. Pa lizal ga verjetno tud noben ne bo (vsaj mislim, da nimamo v gospodinjstvu nobene tolk raziskovalne duše več). Čist proč vržene pol investicije v glavnem.

Britvice in jezik pa ... človeški sashimi, eh? :)

F. pravi ...

Too much information!

:-)

ursa pravi ...

Sissy :)

DeeDee pravi ...

O hell no, nič mi ni treba posodit...mene boli že zdaj, ko samo web stran od satinelle gledam hehe.
Thanx za link, grem zdajle malo po štacunah pofirbcat...samo dvomim, korajža me je že zapustila :)

kameleonka pravi ...

Samo še nekaj bi rada pripomnila: nikoli več nočem imeti opravka z voskom in tistimi trakovi, na katere naj bi se kocine popale - niti kot izvajalec na koži nekoga drugega. Danes to počela prvič in zadnjič in nikoli več. S tem opravilom naj se raje ukvarjajo dame, ki so za to usposobljene. Najbolj hecno pri vsej stvari je to, da so bile v končni fazi najbolj kosmate moje dlani. Pa da sem porabila malo morje časa da sem s prstov sprala tisti trapasti vosek...

ka-ma pravi ...

@kameleonka: baby oil! Z vodo ne gre nic dol...

Pika pravi ...

U, jaz se pa vsakič v garderobi lokalnega šviccentra počutim, da sam meni rastejo lasje ne le po glavi?!?!?!
@ursa - pozabi no hladilo, sploh sam napoto dela! Tudi jaz po 20 letih izkušenj in testiranju baš vsega (meni britvica pomaga 10 ur, potem je že strnišče - NE stranišče) prisegamna depilator ali kzmetičarko in vosek (udi laser mastno plačala - pa je po 6 tednih VSE nazaj zraslo ... žalost)
@kameleonka: ka za vraga pa to uporabljaš? Ne onih trakcov, ki so že namazani? S temi (VEET) imam jaz zelo dobre izkušnje, celo moj dragi me je znal s tem uplešit, kjer sama nisem zmogla. Če pa imaš kak vosek v posodici ALI sladkor (BodyShop), potem pa razumem ....

hobit pravi ...

TG - moje dlake so blond:-). Pa opazujem mojo picajzlasto najstnico, ki si zjutraj najprej izmeri narastek. S kocinami počne vse živo, tudi takrat, ko jih jaz sploh ne porajtam. To je nekaj čemur lahko rečem NIKOLI. Nikoli se še nisem depilirala, brila... Nikoli še nisem nad sabo zganjala tovrstnega nasilja.
Srečka:-)jawaek

Medeya pravi ...

Jaz pa sem vse to sprobala v malo manjšem času kot v dvajsetih letih. Pa vseeno mislim, da je najboljša ideja kar kozmetičarka. Ona naj se sama zajebava s tistim voskom, ko se posloviš od nje se ti nič ne lima po nogah, kar je nahuje je to, da moraš par minut mal stisnit zobe. Pa še drži za kakšne tri tedne. Garantiram pa, da vseeno ne boli tolk kot depilator. (Moj ima namreč že zvok tako srhljiv, da si ga neupam niti prislont na kožo.)

ursa pravi ...

Mene odvrača od kakršnegakoli voskanja to, da me noče kozmetičarka niti videt, dokler dlake ne zrastejo do pol centimetra. Ja in kaj naj počnem tistih sto let vmes? Moje dlake si namreč vzamejo cajt za tolk naporno delo, kot je lezenje izpod kože. Oziroma - izpod kože zlezejo hitro, potem jih pa svež pritlehni zrak očitno čist omami in delajo na svoji dolžini v power save mode.

Sem včeraj prvič sploh zapeljala svojo novo kosilnico pod pazduho in sem trenutno precej navdušena. Nobenih rdečih pik po dejanju, vmes pa tudi boli ravno tolk, da je za zdržat. Še mal, pa sploh ne bom rabila več ničesar drugega. Razen mogoče nove zobe ... stiskanje zahteva svoj davek :))

LONELY RIDERka pravi ...

aw, z depilatorjem pod pazduho? tok se pa spet ne maram. ;)