ponedeljek, 19. marec 2007

Stari in tečni

What the fuck. What the fuckity fuck.

  • Blogger je en kup kadečega se ... umm ... eh. Včer so me prisilili, da sem prešaltala iz starega na novega. Nisem mogla do bloga, dokler se nisem blagovoljila prestavit. Novi je idiotski. Ne rabim jaz nikakršnih končkov kode in drag and drop sranja. Če bom kaj hotla, si bom sama naprogramirala in žoknila v template tja, kamor se bo men zdelo. Čist sem besna, ker mi je tisto črno blogersko sranje prekrilo zgornji beli rob na Glisti, poleg tega imajo pa v IE čžš-ji zabavo po svoje. Ma ko jih šljivi. Uporabljajte kaj druzga. IE je passe.

    Sploh ne bi o tem, da je migracija na novi Blogger trikrat crknila, preden je kaj ratalo. Sem bla na tem, da v primeru izgube celotne literature obesim na blog obvestilo, da mam vsega dost in odhajam v puščavo. No ja, tokrat naj vam bo.
  • Sneg? Bi bil krasen, če bi se vsi nesposobneži, ki mislijo, da je treba po čist spodobnih kolesnicah vozit dvajset, skidali s ceste, ko se jaz peljem domov. Dve uri in tričetrt! To je točno dve uri preveč. Pa za vsakim vogalom nesreča (a sem rekla stare mame domu na peč sedet, al kva?). Ne vem no. Če vas je strah plundre, rajš pejte s taksijem al pa z busom, ne pa da moram jaz obirat vse razrite kolovoze, ker vam je uspelo onesposobit glavne prometne žile s tem, da ste se kolektivno zvrnili v obcestni jarek. Kva vam pravzaprav ni jasno? Pelje se po kolesnicah, bremza se s spuščanjem gasa in s šaltanjem navzdol, z bremzo samo izjemoma, volan se drži z obema rokama, gleda se na cesto in predvsem se ne zganja panike.

    Dejte mi nazaj pomlad. Vseen lažje prenašam nesposobneže na suhi cesti, kot nesposobneže v zametih.
  • Grem spat.

15 komentarjev:

miss.nymphee pravi ...

Ehehehe, težave z Bloggerjem podobne. V bistvu še zdaj nisem povsem prepričana al sem še na starem al že na novem. Hu kers enivj!

Kar se pa snega tiče. Naj gre nazaj tja od koder se je vzel. Desne roke še vedno ne čutim...

Anonimni pravi ...

Samo sporočilo - tudi pri kombinaciji Firefox/Ubuntu šumniki plešejo po svoje (v tekstu so, v povezavah jih ni spljoh).

Black Betty pravi ...

Bwahahaha. Privoščljivo se ti smejim, ker se je meni pred slabim mesecem pripetila precej podobna zadeva in sem takrat pihala kot besna mačka.

Sedaj pa bo veselje še z usernejmi in passwordi, če imaš slučajno še kak mail na gmailu, ki ni isti kot na glisti. Bwaahahahahah ! ;)

Če ne drugega, ti želim prijetno kidanje.

Anonimni pravi ...

Pa ne, no, mi krivde zbujat! Tudi moja kišta je včeraj zelo počasi rinila! V ovinek skoraj z nule. NE MOREM POMAGAT, če se je pa moja optika predvčerajšnjim odločila, da nekaj ne namerava sodelovati. In je potem mene strah, da me bo spet vrtelo okrog osi. Te je že kdaj? It kills the courage, ti povem!

ursa pravi ...

Hehe ... jaz se tkole mal prepucavam, ko pizdim nad počasnelami. Drugač mam pa rajš, da se tisti, ki jih je strah, mal bolj plazijo, pa da jaz dobivam živčnega odzad, kot da delajo piruete po cesti in pristajajo v jarkih.

Vrtelo okol osi me še ni, sem pa že bolj kot ne po dveh gumah lovila ravnotežje, ko me je odneslo iz kolesnic. Ampak samo brez panike in ne brezveze skakat po bremzi. Nekaterim v x letih prakse na cesti ne pride do možganov, da se po snegu ne vozi enako, kot po suhem in po dežju ... se usajam bolj zarad tega, kot zarad njihovega strahu in ziheraštva.

Za Blogger pa nimam (spodobnih) besed. Najprej je po pričakovanju požrl vse šumnike iz templejta. Potem sem jih na roke nazaj nasrala, pa mu še zmer niso preveč všeč. Zarad mene se lahk zadavi z njimi, men se zdajle tega popravljat ne da.

Z usr/pass nimam problemov. Na gmailu imam mali miljon naslovov, ampak preko weba operativna je samo glista, vse ostalo pozaugam k sebi preko Thunderbirda.

Mayhem II. pravi ...

Aha torej nisem edini "srečnež", ki so ga "izbrali" da gre na novi Blogger. Kmetje..

Sneg je pa tud drek.. brez veze..

Mayhem pravi ...

Jao to je pa tko, če maš dva accounta in se ne odlogiraš iz gmaila, predn napišeš komentar.. bedarija!!!!

Johnny pravi ...

zakaj ne zamenjaš bloggerja za kaj drugega človeku bolj prijaznega? Ni tkooo težko :)

ursa pravi ...

Kot na primer? Siol? BWAHAHAHA :) (hecam se. no ja, ne čist)

Se strinjam, da je lušten, se strinjam, da je (verjetno) enostaven za uporabo, se strinjam, da je tam ena velika topla družina, ki vsakega sprejme medse ... ampak hvala, ampak ne hvala. V tisto sračje gnezdo glista ne bo zlezla.

Besides. Urednik? BWAHAHAHA po drugi put. Miljon brezveznih komentarjev? BWAHAHAHA po tretji put. Ena samozadostna skupnost? BWAHA ... you get it.

Moj ohranitveni nagon me vleče v puščavo. Crknila bom od tega verjetno prej, ampak rajš zraven gledam bilbijev fris, kot hordo ljudi, ki laufa za vsako rdečo cunjo, s katero se ji pomiga pred nosom.

Jaz pa Siol nisva ustvarjena drug za druzga. In enako velja za vsako blogersko okolje, ki je blo ustvarjeno s podobnim namenom.

Anonimni pravi ...

hear hear to that!!

Men je blogger čist luškan, pizdim samo, ker moram istočasno bit vpisan v mail. WTF?!? In ker mam več gmail mailov je to včasih zlo tečn...

Zato zdele ne v plavi ampak črni barvi... :/

Pa še to, k me je glih nazaj fuknl: KAKO SOVRAŽIM TE PREKLETE VIZUAL VERIFIKATIONS!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAA

Anonimni pravi ...

Zamenjaj Blogger. Za kaj?

Ena beseda.

LiveJournal.

Johnny pravi ...

Nisem mislil na Siol, kot na veliko družino ali pa urednika..hehe. Moja odločitev še zdaleč ni bila bazirana na tem..če pa se je kdo odločil zaradi urednika potem pa bog pomagaj :)
Gre se bolj za Wordpress, ki omogoča bistveno lažje in enostavnejše urejanje. Vseeno kdo je ponudnik - za wordpress imaš kar nekaj brezplačnih.
In ja,tudi meni gredo tele verifikacijske črke hudo na jetra, včasih izplunejo tak izpis da ne razbereš prav popolnoma nič in je potreben večraten refresh da dobiš ven nekaj čitljivega.

ursa pravi ...

Wordpress sem pa probala. So mi ble predloge všeč :)

Ampak free verzija (vsaj takrat) ni pustila harat po templejtkih tko, kot pusti Blogger, to je pa prva in najbolj pomembna lastnost, ki jo mora v mojih očeh imet platforma, s katere binglja moj blog. Widgetki in ostalo sračkanje me ne gane. Hočem imet možnost, da od nule naHTMLjam svoj blog skup.

LiveJournalu zaenkrat še nisem pogledala v drobovje, tko da ga ne morem ne hvalit in ne kritizirat. Videla sem ga od zunaj (kot bralec) in tisto mi ni blo všeč. Ampak to še ne pomeni, da se ga ne da ukrotit po mojih predstavah. Bomo vidl :)

Αναμαρια pravi ...

Urša, na wordpress.com še vedno ni mogoče šraufanje HTML-ja, niti uporaba Google Analytics. Pa še posloveniti se ga ne da (dnevi v tednu ... )

Ma mene ni prepričal - ravno včeraj zbrisala testni blog tam. Za blog na svojem strežniku je pa v redu žverca.

PS: mislim, da se da word verification izključit.

ursa pravi ...

Word verification se seveda da izključit, ampak pri meni je vključen zato, ker sem začela dobivat precej spam komentarjev, ki mi gredo na živce, vsak dan brisat se mi jih pa tud ne da. Se pardoniram vsem prizadetim (vključno s sabo), ampak word verification bo kar ostal.

Kar se tiče več gmail accountov imam stvari rešene s Thunderbirdom, kamor imam speljano komplet vso gmail solato in se mi ni treba prijavljat na vsakega posebej via browser. Tko tud nikol ne zabluzim v komentarjih z dvema različnima google identitetama.