torek, 20. marec 2007

Živalski vrt

Po dolgih letih (no ja, ene dveh) sem končno rešila največji problem, ki mi ga je povzročal Thunderbird. Zarad teh jajc sem se živcirala vsakih par mesecev na novo, in vsakih par mesecev sem se tudi na novo poskusila prepričat, da se moram sprijaznit s tako svetovno ureditvijo, kot so mi jo podtaknili drugi. Ni šlo. Brez izjeme se je živciranje pojavljalo jovo na novo do danes.

E nečeš ti mene!

Thunderbird je moj omiljeni poštni agregator, v katerega imam speljano vse, kar ni službeni mejl (tisto gre namreč v Outlook, pač za kazen, ker je službeno). Ene enajst poštnih predalov svojo bruhico pretaka vanj, lepo je vse razparcelirano po accountkih, vsak ima svoj inboksič in nasploh je vse pod kontrolo. Razen! Accountkov se ni dalo sortirat tako, kot se je meni zdelo. Tud po abecedi se jih ni dalo sortirat. Sploh se jih ni dal nikakor sortirat in moj OCD alter ego, ki mora imet desktop bordo rdeče barve in gor ikonce od hrabrega miška in od domačih živali, je hodil periodično cmizdrit na mojo ramo, da on tko neposortirano ne more živet.

Enter Folderpane Tools. Odgovor na vse moje neuslišane molitve (po novem uslišane). Dodatnih deset luksov k luči življenja mojega OCD alter ega. Takoj po odkritju tega nepogrešljivega orodjeca ob devetih zjutraj sem soglasno ugotovila, da je za dons deu narjen in sem hotla it domov. Sljužba se sicer ni strinjala, ampak briga me. Moja notranjost je danes sončna. Aleluja. Thunderbird rulz.


PS. Tud v Firefoxiču ne morem živet brez dodatkov. Zarad All-in-One Gestures uporno maham z mišjo po navadnem Explorerju (ki me seveda ne jebe pol posto, pa bi se me lahk usmilil), IE Tab imam za tiste inferiorne pejdže, ki se ne znajo narisat v alternativnih oknih v svet, Linkification imam namest kopipejst (kje se mi pa lub), Download Statusbar imam, da mi ni treba iskat kletke z DLji, brez Tab Mix Plus mi pa itak ni browsati. To so samo tisti ... najbolj osnovni. Pa tak halo sem počela, ko sem se šla prestavljanje na Firefox. A sad. Zaljubljen sam :)

Pis viz ju.

8 komentarjev:

Αναμαρια pravi ...

Ne morem se izogniti širjenju lisičje prostozidarske lože:
# Adblock Plus - rešuje pred raznovrstnimi vsiljivimi oglasi.
# User Switcher Agent -omogoča pregledovanje strani, ki so prilagojene drugim brskalnikom (no, saj to imaš tudi ti nekaj podobnega)
# British Dictionary, Deutsches Woerterbuch, Črkovalnik za slovenščino (itak - proti zatipkovanju).
# Forecastfox - vremenska napoved v vrstici stanja :)
# Download Status Bar - nepogrešljiv
# Blue Ice - fancy preobleka

Anonimni pravi ...

StumbleUpon! kadar ti je dolgčas. več tu: http://psycho.blog.siol.net/2007/03/20/o-zanimivem-dodatku-za-mozilla-firefox/

Lp!

jaka pravi ...

js mam se adblock in foxy tunes - upravljanje z mjuzik plejerjem iz ffja, pa seveda forecast fox.

thunderbird: kaj pa vem, jaz sem zaljubljen v gmail.

Anonimni pravi ...

Jaz uporabljam mojega ognjenega lisjaka brez bolh. Originalnega. Čistega. Nedotaknjenega. Nezafiksanega. ;)

ursa pravi ...

Vsak cucek rabi vsaj eno bolho :)

In če ima samo eno samo samcato, pol toplo priporočam Tab Mix Plus.

Mari MB pravi ...

Uršaa, kje siii? čakam na duševno hrano=branje tvojega bloga ;-)

ursa pravi ...

Ja, sej bom počas spet kej spacala.
Samo da mi rata zajet luft.

Mari MB pravi ...

ti kar v miru zadihaj ;-) vem, da se splača čakat ;-))