torek, 4. september 2007

Agabn

Do nadaljnjega sem obsojena na svinjarijo.

Prizorišče
Stanovanje konkretne velikosti na luštni lokaciji, za katerega bi moral potencialni najemnik računat z vsakomesečno precejšnjo luknjo v denarnici. Moi ima srečo (ki se ji reče veze) in se gre priložnostni haussitting.

Sodelujoči
  • ena nižje razvita civilizacija v zametkih v hladilniku,
  • druga nižje razvita civilizacija sredi največjega razcveta na stenah pod stropom spalnice,
  • raziskovalna veja spalnične civilizacije, ki v kotu dnevne sobe išče nove svetove, primerne za življenje
  • manjše skupine spalnične civilizacije, ki so zavrnile tradicionalno ureditev in se naselile na skrajne robove znanega sveta (po vseh okenskih policah)
  • izvidnica spalnične civilizacije v kopalnici
  • kolonija višje razvitih organizmov (noge, krilca) v idealnem habitatu pod kavčem, omejenim z dvema pregrinjaloma, ki segata do tal (od te si obetam kakšne dinozavrske primerke, glede na to, da že tolk dolgo živijo v osami)
  • pajki v ogromnih bajtah in ostanki njihovih bivših bivališč
  • ena crknjena rastlina (nisem biu jast!) in dve še živeči, ki so jima zdaj, ko sta v moji oskrbi, verjetno šteti dnevi.
and last but not least

  • iztrebljevalec avtohtonih prebivalcev (aka jaz) z gobo za pomivanje prišvasano v eno roko in cunjo za brisanje prišvasano v drugo roko. Vedro s praškom porivam pred sabo z nogami. Cunjo za suho drgnjenje pomitih površin balansiram na glavi.

Prvo dejanje
Po tradicionalnem dnevnem crnčenju, s katerega sem predčasno zviznila, ko paznik ni gledal, sem se odpravila na izlet v Merkur. Na šoping plonkcegelcu sem imela pripomočke za prijazno dopovedovanje zidni plesni, kdo bo zmagal, če slučajno pride do polaganja rok. Po izdatnem lutanju med posodo, rožami in kopalniško opremo, sem končno dolutala na do it yourself oddelek in bila takoj nagrajena s polico, na kateri sem našla Clox in Belo. Tri police naprej sem magistrirala iz poceni penzlov in zaščitne folije, potem je nekaj časa trajalo, da sem našla špohtel, zaščitne nagobčnike so imeli pa tako dobro pospravljene (sem prevelika za gledat na spodnje police), da sem morala vprašat za pravo smer. Nimam sicer čisto dobre predstave, kaj bom počela z zaščitnim nagobčnikom, glede na to, da je proti prašnim delcem, ne pa proti hlapom od tekočega izganjalca zidne plesni, ampak ker se mi zdi seksi, sem ga kar kupila. Poleg tega - eno zaščito pa moram imet, pa čeprav gumijaste gate.

V stanovanju me je v upanju, da bo ratala moja najboljša prijateljca, že pričakovala zidna plesen. Jok lubica, marš nazaj v svoj kot, nč ne bo z lubeznijo. Ampak kot se rado zgodi stričkom na death row, je tudi tokrat vmes posegla usoda in ji življenje podaljšala za par dni. Na poti v spalnico sem se ustavila v kuhinji, kjer sem se prvič sploh malo bolj razgledala okrog sebe in med vso packarijo opazila, da se v hladilniku prizadevno naseljuje nekaj, kar tudi pričakuje, da bo ratalo moja najboljša prijateljca. Zdaj, ko razmišljam za nazaj, sem se spomnila, da bi lahko ti dve wannabe najboljši prijateljici pustila, da se stepeta in bi potem morala ven trebit samo zmagovalko. No ja ... če me kdaj najdejo pod dvema metroma gljiv in plesni, pol boste vedeli, da čakam na apokaliptični spopad. Tokrat sem ravnala bolj brezglavo in sem hladilniške prebivalce na mestu deložirala v odtok. Trajalo je dve uri, nakar me je entuziazem do pucanja minil in sem se pospravila domov. Zidna plesen pa z veliko mero praznega upanja še vedno veselo uspeva dalje.

Ugotovitev dneva
Z nekaterimi ljudmi ne bi prostovoljno živela tud, če mi plačajo. Dotično stanovanje je bilo namreč pred enim mesecem (pa verjetno tudi pred dvema tednoma) še zelo obljudeno z organizmi moje vrste.

Drugo dejanje sledi. Če mislite, da se boste na lahko rešili mojega jamranja, vam že zdajle prijazno štamfam vaše iluzije v prah :)

15 komentarjev:

Mayhem II. pravi ...

Ok, če prav razumem si se preselila? Kam? Js iščem flat pa ne vem več kje iskat :) a maš kak hint?

Anonimni pravi ...

Aja, to sm bil jaszt!

ursa pravi ...

Začasno (verjetno za obdobje enega leta) med tednom parkiram svojo konzervo in svojo zadnjo plat na SV robu LJ, kjer luftam prostore in zalivam rožice. Oziroma trenutno še ne parkiram ničesar, ampak samo pucam.

Nisem nič iskala, mi je kar padlo z modrega neba v naročje. Če bi iskala, najbrž ne bi v LJ, tko da pojma nimam, kako izgleda iskanje stanovanja na tem koncu. I am a dead end in that respect :)

Fajn je dobit koga, ki stanovanje špara recimo za svoje potomce in noče noter naselit neznanih ljudi. Samo da najdeš take, je fajn imet prijatelje primerne starosti (ki so imeli keš, ko se je dalo poceni odkupovat stanovanja), ki imajo ogromen krog znancev. Tu sem jaz bosa ko stonoga na robu preživetja.

Pika pravi ...

ursa ... a si by any chance študirala obramboslovje?

;)

ursa pravi ...

Hehe ... še dobr, da ne, drugač bi zdajle strašila tam naokol s strategijo, taktiko in bazuko :)

Ruth* pravi ...

Ni mi všeč tvoj način iztrebljanja. Ker se še ne zavedaš, da ti bodo začele kolegice manjkati. Na koncu boš sama tovorila skodelice s plesnijo, ker so to eni zanimivi plodovi narave, ki se spreminjajo hitreje kot kameleoni. S tem sem hotela povedati, da ... saj ne vem ;)

Anonimni pravi ...

Jaz imam stanovanje viška. Moste, 70m2, klima, internet, kabelska, nova okna za mirno prepiranje, varna vrata za plašne in pristna socialistična kuhinja.

Kdo da več ? :p

Anonimni pravi ...

f.pravi...
če ti to resno, jst poznam en luštn, mlad, miren in zanesljiv par, ki že nekaj let živita v Mostah v garsonjerci na 20kvadratnih metrov in bi jima tvoje odvečno stanovanje bilo lahko zelo zanimivo. Ampak ker šparata za hiško, po mojem ne bi dala več kot 300eur+stroški na mesec.
lp,
m

hobit pravi ...

Mogoče bi se tvoji vsiljeni ustrašli mojega pogleda, zdele ta hip...
Si predstavljaš, kako se plesen plazi ven skozi eno malo špranjo, čist potiho, sam, da je noben ne bi slišal... No, tko zdele jaz zgledam, da bi se me še plesen ustrašla!

Anonimni pravi ...

Žal nisem TUŠ da bi imel akcije s 50% popusta. ;)

Anonimni pravi ...

f: Škoda... če bi imel 600 eur na mesec "viška" bi jih raje dajal za kredit kot pa za najemnino.

Sej vem, vedno se najde nekdo, ki ma dnar in je pripravljen plačat.. kar je po svoje žalostno, ker če mi, kupci, ne bi sprejeli igre, ki nam jo na vsak način vsiljujete 'prodajalci', bi bile tudi najemnine nižje.

Anonimni pravi ...

Zelo naivno. Postavi se sam v vlogo lastnika stanovanja, pa me prav zanima, če boš oddajal samo za pol tistega, kar veš da bi lahko iztržil.

I don't think sooooo. ;)

Anonimni pravi ...

Ja, mogoče sem naiven, če pričakujem od ljudi naj ne bodo tako požrešni.. v SLO je za moje pojme že tako prevelik delež lastnikov stanovanj oz. nepremičnin glede na evropo. Še posebej na račun jugo inflacij in jazbinškovega zakona. Potem pa imamo "veleposestnike", ki oddajajo po 2-3 stanovanji. Po drugi strani pa družine, ki komaj shajajo, ker dajo 3/4 dohodka za stanovanje. Se ti to zdi fer?

Eh, sploh ne bom nadaljeval.. bom raje napisal en post na to temo.. ker je preširoka tema za en komentar ;)

Mari MB pravi ...

ker imam tudi sama v stanovanju prijateljico, ki se širi in redi, pa je ne maram spljoh, nestrpno čakam na nadaljevanje tvoje borbe ... bom potem kopirala tvojo taktiko, če bo uspešna, seveda ;-)

ursa pravi ...

Bom objavila progress report s slikcami, samo zdajle sem tolk zmatrana od kombinacije šihta in pucarije, da se mi ne da niti mislit.

Ta teden enkrat ... upam.