petek, 3. avgust 2007

Več dobre glasbe II

Ekskluzivno, ekskluzivno! Odgovori na vprašanja bralcev. Današnji posebni efekt - rahlo posuvanje s pepelom (ciljamo na učinek prvega snega).

Tody said:
A čez Birkota nimaš nič proti ? :D


včerajšnja glista said:
Who in the bloody hell is Birko?

današnja glista says:
Bloody hell. Birko.

Po naključju (yeah, yeah ... na rentgen si lahko vpisan najbolj zgodaj ob osmih zjutraj) sem se danes vozila na šiht med osmo in deveto. Radio Antena na ful, podpora jodlanju iz zvočnikov vklopljena (včer sem to isto počela pri odprtih šipah, za katere sem pozabila, da so odprte in se zarad tega ekscesa vnazaj opravičujem vsem prizadetim), prometne informacije vzete na znanje, opravljanje, ki ga menda že dolg nismo počel, hvaležno vsrkano skoz ušesne luknje in takoj pozabljeno ... pol pa ... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Birko.

Gospod Birko je eden od razlogov, zakaj so v osnovni človeški opremi vključene dva krat ena krat tri metre globoka luknja, lopata, mal moči v desni rokci in bosanc. Gospoda Birkota postavimo na rob luknje, z desno rokco ga dregnemo pod rebra, da skoči kakšnih dvajset centimetrov proti luknji, lopato damo v roke bosancu in gledamo, kako zasuje luknjo.

To si mislim o Birkotu. Bloody hell.

Torej - radio Antena lahko brez večjega strahu za svoje zdravje poslušate med šesto in osmo zjutraj. Bognedaj po osmi, ker vas bo iz zasede po gverilsko napadel gospod Birko, ki se ga lahko otresete samo s preklopom na drugo postajo. Ampak potem ste že spet na square one. V džungli. Dodatno je radio Antena relativno benigen tudi med peto in deveto popoldan. Za druge ure ne vem, ker ga v takih časovnih terminih še nisem testirala. You're on your own there :)

Fajn bi blo vedet od ure do ure, katero postajo lahko poslušam, brez da a) me kap, b) dobim drisko in c) se zakištam sredi besnega šaltanja avtoradia med frekvencami. Išče se radio, ki rola muzko a la radio Antena, ki ima spikerje a la tista dva jutranja na radiu Antena in ki nima nobenega gospoda Birkota, nobene mame Manke in nobenega od ostale otročje zalege. Pa čimmanj poročil in reklam. Na mojem avtoradiu je plac za devet kandidatov. Pol bomo pa magar z alkoholnim flumastrom dopisal legendo in šaltal med postajami glede na to, kolk je ura. Ne boste vi mene!

14 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Radio Ekspres, definitivno. Sicer radia na sploh niti ne poslušam kej pretirano, ampak če ga pa že pa vklopim 106.4. Muska je uredu pa tut z oglasi ne pretiravajo in nimajo brezveznih oddaj, ker več al mn vrtijo sam musko. Recimo, da majo večinoma tisto staro iz 70-ih in 80-ih.

Anonimni pravi ...

Viš, meni pa je bil - ko sem še poslušala - Birko naravnost fantastičen. Znal je kakšno pametno razlomit.

Sicer pa, da, Ekspres. *big grin*

Anonimni pravi ...

Razen smrtno resnega 3. programa, ne morem poslušat več nobene radijske postaje. Spljoh. Zdaj vem, zakaj sem se tako navlekla na moj i-pod.

Nina pravi ...

Radio SI. Sploh, ko je program v nemščini :)
Edino, kar je zoprno, je to, da imajo zjutraj par tistih tadooooolgih poročil ... Pa občasno preveč govorijo ...

Aja, v Ljubljani se ga lovi na 100.8.

Eva pravi ...

Ej, Tjaša, brez zamere, ampak Ekspres bi bil miljavženkrat boljši brez "gospodične Lane, najmlajše slovenske radijske voditeljice" in Željkičevih prebliskov, kot je bil "ŠTIrideset TIsoč EVrov!!!!!!!" - velike črke so poudarki, vedno enaki in vsakih petnajst minut. Saj vem, da morate skrbet za ratinge, ampak poznam nekaj ljudi, ki so ravno zaradi tega najedanja protestno nehali poslušati Ekspres (verjamem, manj jh je kot tistih, ki so zaradi tega vneto poslušali). In pa, niso problem nagradne igre, pač pa vsiljivost njih izpeljave. Po ene par dneh tega sem ga nehala poslušati, tako da ne vem, kako je zdaj.

PETRUŠKA pravi ...

Jaz vecinoma sploh ne poslusam radia, odkar mi v avtu Antena ne lovi vec. No, ko se s stamalo voziva, imava tistih 20 min do terapije vklopljen kar Hit, ker me zjutraj v budilki spravijo v dobro voljo. Vcasih znajo v izmeni celo zamenjat kak komad od vceraj, popoldne pa imajo vecinoma musko, pa se nisem nikoli preklopila:)
Je sicer veliko reklam, ampak mene vedno nasmejejo za volanom:)
papa

Anonimni pravi ...

Radio SI. Ne vem pa, kak je jutranji program...

Anonimni pravi ...

Jp, se kar strinjam z Evo, Lana, Zala (a je ta na Radio Center) in podobne mlade "voditeljice" mi pokvarijo jutro. Birko je še ok v primerjavi s tistim. Če mojega še ne 8letnika kar zvije, ko sliši - Gospodična Lana .... AAAA, mami dej drugam!
Radio poslušam le še tako, da imam vklopljene traffic informacije in mi prekine moj najljubši cd (trenutno Koop), ko je pač nujno,da izvem, da je na gorenjski avtocesti pri izvozu na Celovško 1 km kolona (čeprav prihaja z Dolenjske strani ;)), to je višek mojega poslušanja radia, res.

ursa pravi ...

Še mal, pa bom začela samo še opero poslušat.

Dons sem zaspala. Spet sem se po osmi cijazila na šiht. Radio Ekspres je takrat, ko sem prešaltala, vrtel eno plastik fantastik grozoto od muzke. Tole bo še nekaj časa trial and error stil. Zdaj nabijam Garbage na ful, da si mal opomorem od hudega.

Tody pravi ...

Joj kaka čast :blush: ;)

Unknown pravi ...

hir hir tu det! jutranji program od antene je špica, birko pa tud ni vedno tko napačen. še posebej če ga ga daš ob bok mami manjki (sej ne vem a se napiše z j-jem), fati, ipd...
drugač pa radio ena ... še posebej če so vsi voditelji tiho in se vrti samo glasba.

Mayhem II. pravi ...

Sma še Mr. Bean manjka na radiu in lahko preklopim izključno na poslušanje mp3-jev.

Anonimni pravi ...

antena ga je čist zakon, itak pa... sto programov pa nben ni dost uredu za vs... zih niso pol programi napačni, ampak vi osebno.... :S

ursa pravi ...

Pa saj to smo že dokazali, da smo mi napačni in da se usajamo za brezveze nad programi, ki so si vsi nekam sumljivo podobni, ampak vsak normalen in nenapačen človek bi moral bit z njimi popolnoma zadovoljen.

Napaka v našem sistemu je, da nam niso vgradili odziva 'beeeeee'in dušilca za stvar, ki se ji reče osebno mnenje.

Klinc, ne mormo bit vsi popolni.

BTW - še zmer zjutraj poslušam anteno in sem z njo za tisto uro čist zadovoljna. Ampak bom začela premišljevat o zamenjavi, če me bodo takile anonimni križarski vojački še naprej prepričevali, da je antena čist zakon. Religije tle okol ne nucamo, hvala.