petek, 31. avgust 2007

Kuhajte z nami

Danes nudimo: malinov čaj z medom in prahom.

Priprava je jako enostavna, zato lahko v tej poznopoletni specialiteti uživate tudi doma. Konec pomladi v kakšnem kotu pisalne mize (čisto na očeh, torej svojim očem popolnoma nevidno) pustite lonček z dvema žlicama medu (brez žlice) in čezenj poveznete listek z napisom ČIST LONČEK.
  • pisava = domače izdelave
  • barva = modra
  • velikost = za slabovidne do dioptrije 5 brez špegel
  • posebni efekti = ponikajoče v spodnji desni rob lističa in plesoče gor in dol po sredinski črti uporabljene fiktivne vrstice
Listek se v vsakdanjem življenju uporablja kot odganjalec suđopere, ki si dnevno prisvaja vse, kar se da stlačit v pomivalec posode. Preverjeno deluje, eksperiment je bil izveden na časovnem vzorcu štirih mesecev.

Ker listič lončka ne zapre hermetično, se bodo na površini medu sčasoma nabrali žlahtni delci prahu (in kaj vem kakšnih drugih odpadnih mikro delcev). Osnovno pravilo plemenitenja čaja pravi, da dlje ko čakate, bolj na gosto bodo kasneje po njegovi gladini plavale bleščice. Obstaja tudi hitro plemenitenje, ki traja kakšno minuto ali dve in zahteva interakcijo lončka, dveh rok in narobe obrnjene tipkovnice z zgodovino bratenja s sendviči, vendar s tem ne dosežete pravilne razporeditve in enotne velikosti delcev, ki se ujamejo na med. Po drugi strani vam na čaj ni treba čakati pol leta, tako da je na vas, da izberete idealno kombinacijo postopka in rezultata.

Pomembna sestavina procesa priprave čaja je še konkreten kos lenobe in gorenjske šparovnosti, ki vam prepreči, da bi se ob pogledu na žlahtno medovo patino odsprehodili do kuhinje in pomili lonček, ali vsaj umaknili z njega listek z napisom ČIST LONČEK in počakali kak dan, da suđopera opravi, kar suđopera opravlja. Ko se vam uspe priplaziti do te stopnje, lonček samo še napolnite z vrelo vodo, vanj vržete vrečko razdišanega malinovega čaja, počakate, da se voda obarva, odstranite vrečko, premešate in uživate v napitku polnem miniaturnih plavalcev. Bwahaha ... I am Godzilla!

Na zdravje!

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Juhu, s koncem suše so se očitno vrnile tudi nore gobe ( in gliste ). :)

kat. pravi ...

grozen zvarek!

hej, ampak glista is back -- in to je kul! :)

Vanja pravi ...

Mah saj ne rečem, da recept ni zanimiv, ampak meni se ne da tolk cajta čakat. Obstaja morda kakšna hitrejša varianta priprave?

Anonimni pravi ...

Jaz ti predlagam vsebino vrečke od sesalca, v kombinaciji s finim kuhinjskim cedilom. :>

Instantni sl(uz)astni napitek je tu !

Unknown pravi ...

Na takšen oz. zelo podoben način pripravljam sama bezgov čaj in tudi nekatere jedi. OBčasno.

Vanja pravi ...

Ohoho,ideja: glede na to, da sesam s sesalcem, ki prah lovi direkt v vodo, lahko nakuham cele litre instant prašnega čaja in na čajanko povabim celo blogsfero! :-)

ursa pravi ...

Kolk nagravžne ideje imate :)