nedelja, 30. julij 2006

Hey, Whitey

Tole je moj današnji dosežek.



V petek sem se šetala okrog prijaznih ljudi, oziroma če povem po pravici, sem se povabila na basanje z mafinčki. Čist me je navdušilo dejstvo, da so bli dotični mafini skor dietna prehrana (ja ok ... sem rekla SKOR!), pa so bli kljub temu zlo dobri. Zato me niti ni presenetilo, da sta se na mojem štacunskem spisku v soboto pojavili dve neobičajni postavki - pleh za mafine in papirčki za mafine. Očitno se je moj alter ego (ki si bo, če se ne bo začel spet kmal normalno obnašat, prislužil ime Jackie) odločil po enem letu prvič sprobat novo pečico (ki že zdavnaj ni več nova).

Sporočam vesoljnemu svetu, da sem končno našla svoje slaščičarsko poslanstvo. Merjenje in skupaj pacanje vseh sestavin v nagravžno brozgo mi je pisano na kožo. Poleg tega mi je jako všeč zlaganje papirčkov na pleh. Mogoče bi to celo izpostavila kot najlepši vtis :) Edino, kar me še baše, je ugotavljanje, kdaj točno se splača raztovorit mafine iz pečice, kar pomojem zahteva večletne izkušnje in še dodaten konec talenta. Po triindvajsetih minutah so moji mafini izgledali, kot da jim manjka mal sonca. Ampak so bili kljub temu pečeni in užitni, zato sem jih uvrstila v arijsko raso in ugasnila pečico. Še zmer imam rajš blede, kot zažgane.

Aja ... nočte vedet, kaj se zgodi, če presežek mase, ki je je točno za en papirček, daste v pečico kar tko. V papirčku. Približno isto je, kot bi šli plavat v papirnatih gatah. In ne, tisto ni bla moja ideja :)

13 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ha, ha... Jackie je kriva! Jutri boš glavna pekačica, samo izberi: borovničeve ali mandljeve?

Prosim, v zameno prisili Jackie, da začne pisat tekaški blog. Meni in še komu bi bil za dobro motivacijo.

bežeči norec pravi ...

Go, Jackie, go. :)

Anonimni pravi ...

Ne, Hirkani, tekaško-pekaški blog. Nedvomno bi bilo zelo obiskan :-)Ampak prisilit se me pa ne da, je treba lepo delat z mano ;-)

Aja, pa jaz sem za borovničeve, ne smem mandljev.

Anonimni pravi ...

Jackie,
LEPO PROSIM, začni pisat tekaško - pekaški blog.

Lepa beseda vedno pravo mesto najde.

Borovničevi, prav.

ursa pravi ...

Hirkani, jaz se Jackie bojim!

Lej kaj je v enem samem večeru naredila iz mojega hardcore "mi pečice ne poznamo" alter ega ... Kar sama jo prisili, naj začne pisat.

Pa dva nula za borovničeve. Ampak jaz bom pečico opazovala z varne razdalje :)

Anonimni pravi ...

BTDT ;-)))

In da vas dodatno zajebem ... samo tri besede: NJENI MAKOVI ROGLJIČKI!!! (aha, tudi SKORAJ dietni ;-)

Mayhem pravi ...

Če pečeš muffin brez posebnega pleha, moraš dat testo v dvojni "papirček". Drugač se zgodi to, kar se ti je ;)

Jaz bi tud pekel ampak peč ne dela že lep cajt. In doma so preveč leni, da bi dali popravit. Tko kot TV že pol leta ne dela glih tko kot bi moral, pa še zmer ni zrihtan. Včas se mi zdi, da bi moral jst to vzet v roke!

ka-ma pravi ...

Ha, ha, plavanje v papirnatih gatah...ROTFL! Mafincek je pa cudovit...zapecen ali ne, jaz bi ga kar takoj pohamsala! Way to go, Jackie!

Anonimni pravi ...

Rajc, rajc..

ursa pravi ...

Ej, BW ... kam pa misliš, da sem hodila slikovni material špegat in plonkat, kakšne konsistence mora bit brozga? :)

Drejcek pravi ...

se pogumno javlam za uradnega muffin preizkuševalca... izgeda naravnost fantastično
*muffin addict*

Mayhem pravi ...

ponavljanka sestavljanka ;)

ursa pravi ...

Tole o dvojnih, trojnih in deseternih papirčkih sem si zacahnala. Ekstremno dobrodošla informacija. Bomo sprobal naslednjič.

Drejček - jaz mafine, ti kofe? The other way around? Your people should call my people ...