nedelja, 5. februar 2006

Aufbiks, a bo kdo kej pisal, al kva?

Včasih, ko jadram po blogih in po naključju vmes prijadram na svojega, se prvi trenutek sploh ne zavem, da je moj. In si začetne tri sekunde mislim isto, kot pri vseh ostalih - pa kva je zdej ... a bo kdo kej pisal? Men je zmanjkal cajtengov! Pol mi svane, da tole zelenilo je pa moje in se spomnim, da sem jaz zlo zaposlena in nimam cajta pisat in sem oh in sploh izjema in grem jadrat naprej in se usajat nad ostalimi. Dokler spet po naključju ne prijadram na svojo zeleno trato ... i opet počne sve od početka :)

Kva bi dons bral?

  • Odo higienskim produktom, ki pridejo prav, če vas napade menstruacija?

  • Vtise z današnje babje slalomske tekme?

  • Kako je nastalo vesolje - opisano z besedami nekoga, ki ne razume, kaj je hotel s podobnimi besedami povedat Terry Pratchett?

Gremo v obratnem vrstnem redu.

Kaj si Terry Pratchett in Urša mislita o nastanku vesolja

Urša si tukaj bolj eno figo misli, ker ji je tisto, kar misli Terry Pratchett, potegnilo tepih izpod podplatov in trenutno lovi kose svoje pameti po njegovem vesolju. Oziroma ne zastopi nič.

Dokler je blo vse skupaj razprava o prostoru in materiji, kako se je vse to začelo in kako se je po big bangu širilo, je blo še vse v redu. Potem mi je pa kolega Terry podstavil mino, ko je napisal, da se je takrat, ko se je začel prostor, začel tudi čas. Prej ga ni blo. Tam sem naredila TILT in zdaj moram celo poglavje prebrat še enkrat. Al pa petkrat. Ergo, esej o nastanku vesolja bo kdaj drugič. Zaenkrat imam za take stvari prekratko pamet.

Slalom je dolgčas

Celo smučanje po televiziji je en navaden dolgčas. Ni mi jasno, kako mi je blo to lahko kdaj všeč, saj so ja vedno cikcak med vratci vozil eden po eden in je blo vedno pomembno, a so imele tiste številkice desno spodaj spredaj minus al plus. Tko kot še zdaj. Ampak zdaj je mamutski dolgčas. Čeprav številkice v pomoč slabovidnim celo zeleno obarvajo, kadar imajo minus odspred. In zelena je men všeč!

Enivej - namest da bi šla mal ven, sem se prekladala po kanalih od televizije in sem pristala na zadnjih desetih slalomistkah v Ofterschwangu (tale Ofterschwang sem zdajle tko preplonkala z Eurosportove strani, kot sem dolga in široka. Briga me, zarad mene bi bla lahk tud Mombasa). Prisežem pri novoletnih okraskih na eni gostilni v Kranju, ki jih že dve let niso snel s fasade, da ni blo nič bolj pametnega za gledat in sem se morala na silo vživet v slalom. In kako se na silo vživiš v slalom? Izi pizi ... izbereš si svojega favorita in na ves glas pljuvaš po vseh ostalih. Itak, da sem spet Janico zlorabila. Koga čem pa drugega, če pa ni nikjer nobene naše. MOJA JAAAANICA :) Lej jo Janico, pa v kockice je oblečena, pa kitke ma, pa rdečo rit, pa kratke smuče, pa po belem snegu se voz ... na sto decibelov iz tega rata zlo smiseln monolog. Pa zmagala je, moja kockasta Janica. Kolk je slalom fajn!

Tole utegne bit zlo poučno za kakšnega fantka

Zmer sem bla prepričana, da so ljudje v dobi interneta in spolne vzgoje v šolah kar dobr obveščeni o tem, kaj se dogaja z njihovo osebno biologijo in kakšne opcije so jim na voljo, če hočejo to svojo biologijo kaj sabotirat. Ampak ko sem pred kakšnim mesecem svojega kolega na šihtu fajn zmedla z debato o kontracepciji, se je moja vera v uspešnost izobraževanja mal zamajala. Dons ne bi o kontracepciji. Bom to kdaj drugič.

Dons bi o krvavih stvareh :)

Jaz sem svojo tovrstno kariero začela še v tistih cajtih, ko v štacuni niso prodajal drugega, kot vložke z mrežco. Vir petstopet s crtom :) Ne, saj ne ... vir 80 so bli. Mislim, da se še zdaj dobijo. Pozabte krilca pa samolepljivost pa ultratanki, ultravpojni in ultrakarkoli. Vata pa mrežca, od plenice jih lahko ločite samo po tem, da se jih ne da okol pasu zavezat, ker so mal prekratki. Kmal potem se je svet moderniziral in so (pri nas) najprej iznašl samolepljivost, potem smo pa vstopil direktno med ultrarazvite in so nam serviral Always. In Always nam je dal krila. Ampak jaz sem takrat že odkrilila med tampone.

Ravno zadnjič so na enem nemškem kanalu vrtel reportažo o tem, kako delajo tampone, ampak sem vse skup zamudila. Ravno tolk sem je ujela, da sem se spomnila, kako je enkrat ena moja sošolka v srednji šoli modrovala, da tole z uporabo tamponov pa ne bo šlo. Je enega fliknila v kozarec z vodo in je imela valjda na koncu samo še kozarec in ogromno mokre celuloze. Tampon se je napihnil kot balon, ona pa take stvari, ki se tko napihne, ne more spravt tja, kamor naj bi jo spravila. Eh ja ... bilo nekad.

V glavnem - meni je blo v zadnjih treh mesecih priporočeno, naj za nekaj časa presedlam s tamponov nazaj na vložke. Po petnajstih letih. In ker sem ubogljivo bitje in upoštevam avtoriteto (kadar mi paše), sem se spravila do prve štacune in se v trenutku izgubila med miljon različnimi vrečkami z miljon različnimi narisanimi kapljicami. Prvih pet minut sem si želela nazaj tiste cajte z vato in mrežco. Vsaj četrt ure sem študirala, kaj od vložkovih specialnih efektov je zame feature in kaj je bug. Krilca? A čmo letat? Extra long? Pa sej ga ne rabim imet zatlačenga pod pazduho. Užas v glavnem.

Dragi dečki - če vas vaše ljubljene punce pošljejo v trgovino po vložke, bodte prepričani, da je to trick question in se ne pustit postavit pred vrata brez primerka embalaže, v katero morajo bit zaviti.

Kva sem še hotla napisat na to temo? Aja ... pozabte vložke. Jaz sem že spet nazaj na starih poteh. Tolk svinjarije, kot je s tistim sranjem, jaz nisem pripravljena pucat.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Helou.
A lahko vprašam, kje si dobila to knjigo od TP-ja?
Najlepšejša hvala ;)
G

ursa pravi ...

Lahko vprašaš :)

Oropala sem zasebno knjižnico moje kolegice s šihta, ki je založena s tovrstnimi stvarmi do stropa.

Včeraj sem na hitro pobrskala po Amazon.com, pa imajo tam samo še drugi in tretji del, prvega se pa še vedno dobi na amazon.co.uk. Torej verjetno tud v kakšni knjigarni. Za knjižnice pa ne vem.

Btw ... govoriva o bukli The Science of Discworld, če bo še koga to zanimalo ...

Mayhem pravi ...

Kar precej Pratchettovih knjig se dobi v knjižnici Prežihovega Voranca na Viču. Knock yourself out!

Lilit pravi ...

Tudi v Konzorciju so dobro zalozeni s Pratchettom. Ponavadi jim sicer manjka ravno najtazadnejsi Discworld, ampak s starejsimi ni problema.